Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Τα αδέσποτα κατακλύζουν την Κοζάνη- Μάχη της δημοτικής αρχής για να κλείσουν τα «παράνομα κυνοκομεία»- Επέμβαση σε δύο χώρους- Ποιες οι επόμενες ενέργειες

Τα αδέσποτα κατακλύζουν την Κοζάνη- Μάχη της δημοτικής αρχής για να κλείσουν τα «παράνομα κυνοκομεία»- Επέμβαση σε δύο χώρους- Ποιες οι επόμενες ενέργειες

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μάχη σε όλα τα επίπεδα είναι αποφασισμένη να δώσει η δημοτική αρχή Κοζάνης, προκειμένου να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα καθημερινότητας της πόλης και όχι μόνο, το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Η Κοζάνη ζει κάθε με την αγωνία για το αν μια αγέλη αδέσποτων σκύλων ή μεμονωμένα ζώα επιτεθούν σε πολίτες και κυρίως σε μικρά παιδιά, με τα περιστατικά καταγγελιών να έρχονται σε καθημερινή βάση τόσο σε ΜΜΕ όσο και στο Δήμο.

Το Σάββατο 10χρονος που περπατούσε αμέριμνος, μέρα μεσημέρι, στην Πλατεία Λασσάνη δέχθηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων και κυριολεκτικά γλίτωσε τα χειρότερα μετά από παρέμβαση περαστικών, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε 67χρονη γυναίκα, η οποία πηγαίνοντας στη λαϊκή αγορά έπεσε πάνω σε αδέσποτο σκυλί που της επιτέθηκε και τη δάγκωσε.

Η δημοτική αρχή γνωρίζει όλες τις «εστίες» του προβλήματος, καταγράφοντας σε καθημερινή βάση τα σημεία όπου γίνεται υπέρ- συγκέντρωση αδέσποτων ζώων, ενώ δίνει σκληρή μάχη ώστε να μπει λουκέτο στα λεγόμενα «παράνομα κυνοκομεία» τα οποία υπάρχουν γύρω- γύρω σε όλη την πόλη και όχι μόνο, όπου φυσικά δεν γίνεται στείρωση των ζώων παρά μόνο η εκτροφή τους, ενώ στη συνέχεια πολλά από αυτά τα ζώα αφήνονται και ελεύθερα.

Η δημοτική αστυνομία την περασμένη Τετάρτη, επενέβη σε δύο τέτοιους χώρους σταματώντας τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, με το Δήμο Κοζάνης να έχει ζητήσει τη συνδρομή και άλλων αρμόδιων φορέων ώστε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τη νομοθεσία για ανάλογες περιπτώσεις.

Στην Κοζάνη εντοπίζονται παράλληλα και περιοχές στις οποίες οι αγέλες αδέσποτων ζώων είναι αυξημένες με μερικές από αυτές να βρίσκονται στα «Ηπειρώτικα», τον «Κασλά», αλλά και στην είσοδο της πόλης από την πλευρά του δάσους «Κουρί», πίσω από γνωστό super market.

Επίσης χωριά όπως το Δρέπανο, τα Κοίλα, αλλά και ο Άγιος Δημήτριος, δείχνουν μια αυξημένη παρουσία αδέσποτων ζώων, με τη δημοτική αρχή πάντως να είναι έτοιμη το επόμενο διάστημα(ίσως και στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο) να παρουσιάσει το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Είναι άλλωστε γνωστό πως το θέμα των αδέσποτων ζώων ανέβηκε πολύ ψηλά στην προεκλογική περίοδο, με τις παρατάξεις που διοικούν αυτή τη στιγμή το Δήμο Κοζάνης να ασκούν έντονη κριτική στην προηγούμενη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της.

Στις άμεσες ενέργειες του Δήμου Κοζάνης είναι η παραχώρηση του πρώην κτηνιατρικού εργαστηρίου της Λευκόβρυσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υπόθεση που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Νοεμβρίου, προκειμένου να αυξηθεί ο καθημερινός αριθμός των στειρώσεων το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα ερευνάται χώρος για τη δημιουργία μεγάλου δημοτικού κτηνιατρείου αλλά και χώρου διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, με τα κονδύλια να είναι εξασφαλισμένα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας