Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Τ. Χριστοδουλοπούλου προς ΝΔ: Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα σας στείλουν και πάλι στην αντιπολίτευση

Τ. Χριστοδουλοπούλου προς ΝΔ: Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα σας στείλουν και πάλι στην αντιπολίτευση

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την «καρδιά» του κομματικού στρατού δημοσίων υπαλλήλων στους οποίους στηρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μάλιστα «απείλησε» την  αντιπολίτευση και ειδικότερα τη ΝΔ πως οι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι φιλοδοξούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι «θα σας στείλουν και πάλι στην αντιπολίτευση με την ψήφο τους».

Η κριτική της κ. Χριστοδουλοπούλου ήταν ανελέητη προς την πλευρά της ΝΔ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της. Όπως είπε «μερικοί νομίζουν ακόμα πως τον Αύγουστο δεν έγινε τίποτα και συνεχίζουμε ακόμα να ζούμε στα μνημόνια. Είστε μια αντιπολίτευση που εχθρεύεται τους δημόσιους υπαλλήλους και τους θεωρεί υπερβολικούς για τα δημόσια ταμεία. Ο Μητσοτάκης ως αρμόδιος υπουργός έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής».

Υπερασπίστηκε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με το νέο νόμο για το ΑΣΕΠ ο οποίος ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή, ενώ «χρέωσε» τα προβλήματα λειτουργίας των νοσοκομείων όχι στο ότι άδειασαν από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά στο ότι «υπάρχει κοσμοσυρροή του κόσμου στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας γι’ αυτό και τα προβλήματα. Τα νοσοκομεία εμφάνισαν προβλήματα όταν έβαλαν τους ανασφάλιστους. Γέμισε ο τόπος από ανθρώπους που ήθελαν φροντίδα και πριν δεν είχαν την ευκαιρία να την λάβουν».

Ενώ μίλησε για αποκατάσταση αδικιών στον δημόσιο τομέα και εφαρμογή αμερόληπτης αξιολόγησης καθώς τα προηγούμενα χρόνια διόριζαν σε αυτό τα κόμματα που κυβέρνησαν με κομματικά κριτήρια.

Νωρίτερα σε ό,τι αφορά τους διορισμούς Γενικών Διευθυντών υπουργείων, η αρμόδια υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είχε υποστηρίξει πως το χειμώνα του 2014 ως υπουργός ο κ. Μητσοτάκης είχε διορίσει διευθυντές  σε όλα τα υπουργεία «τους οποίους εμείς δεν διώξαμε». Και πρόσθεσε πως όταν ξεκίνησε να εφαρμόζεται η νέου τύπου αξιολόγηση οι περισσότεροι από αυτούς πληρούσαν τα κριτήρια και παρέμειναν.

Μαρία Νταλιάνη – capital.gr 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team