Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Συζήτηση στο Δ.Σ. Εορδαίας για την εμποροπανήγυρη σε Άρδασσα, Άγιο Ιωάννη και Πτολεμαΐδα

Συζήτηση στο Δ.Σ. Εορδαίας για την εμποροπανήγυρη σε Άρδασσα, Άγιο Ιωάννη και Πτολεμαΐδα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Άγνωστο παραμένει αν τελικά και πότε θα μπορέσουν να γίνουν εμποροπανηγύρεις στο νομό Κοζάνης και ειδικά στην Πτολεμαΐδα, εφέτος το καλοκαίρι, λόγω περιοριστικών μέτρων κορωνοϊού και με το όριο του 50% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί.

Το δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στην συνεδρίαση της Πέμπτης συζήτησε, ως έπρεπε, για την  τέλεση εμποροπανήγυρης Τοπικής Εορτής Μεταμόρφωσης του Σωτήρας Τ.Κ. Άρδασσας, Αγίου Ιωάννη Πτολεμαΐδας  και εμποροπανήγυρης  Πτολεμαΐδας, ωστόσο αν και δόθηκαν οι εγκρίσεις που πρέπει το αν θα γίνει πανηγύρι εξαρτάται από τις υγειονομικές συνθήκες και τα περιοριστικά μέτρα.

Να σημειωθεί πως το πανηγύρι στην Άρδασσα γίνεται κανονικά στην εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρως. Το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη Πτολεμαΐδας γίνεται στα τέλη Αυγούστου (29/8), ενώ η εμποροπανήγυρη της Πτολεμαΐδας γίνεται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι χθεσινές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου ήταν τυπικές, στο υποχρεωτικό σκέλος που θέλει τον δήμο αν τελικά το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες για την τέλεση πανηγυριών, να έχει πρότερα λάβει εγκρίσεις Δ.Σ. για να μπορεί να εισπράττει τα τέλη από τις ενοικιάσεις πάγκων κ.ο.κ.

Σε κάθε περίπτωση τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης για την ΠΕ Κοζάνης (στοιχεία Πέμπτης), ήταν  42.77%* – 51.26%**.

* Κάλυψη όπως προκύπτει από την τοποθεσία κάθε εμβολιαστικού κέντρου που μπορεί να περιλαμβάνει εργαζόμενους, μη μόνιμους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας κ.ά. και ** κάλυψη όπως προκύπτει από την διαθέσιμη πληροφορία διαμενόντων εντός της Περιφερειακής Ενότητας).

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 2.126 νέα κρούσματα σήμερα Δευτέρα – Πόσα εντοπίζονται στη Δυτική Μακεδονίας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στα 2.126 τα νέα κρούσματα – 342 οι διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι Στη Δυτική Μακεδονία εντοπίζονται: 4 στην ΠΕ ...