Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: «Επιτέλους κοροενίσχυση και για την πατάτα της περιοχής και δικαίωση των παραγωγών»  

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: «Επιτέλους κοροενίσχυση και για την πατάτα της περιοχής και δικαίωση των παραγωγών»  

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΜια μικρή ανακούφιση για τους πατατοπαραγωγούς της περιοχής μας η απόφαση για τη πληρωμή κορονοενισχύσεων στη καλοκαιρινή και φθινοπωρινή παραγωγή του 2020.

Σε μια περίοδο που οι δαπάνες της φετινής χρονιάς τρέχουν, με την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη καλλιέργεια απαιτεί υψηλό κόστος αυτή τη περίοδο, τη περίοδο της φύτευσης (το 80% των συνολικών δαπανών για σπόρους, λιπάσματα, φάρμακα, κα) και ενώ η περσινή παραγωγή έμεινε στις αποθήκες ή πουλήθηκε σε εξευτελιστικές τιμές, κάτω του κόστους.

Τα 205 ευρώ ανά στρέμμα είναι μια ελάχιστη βοήθεια στους παραγωγούς για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της τρέχουσας χρονιάς.

Μετά από αγώνες των παραγωγών, όχι μόνο της περιοχής μας, αλλά και του Νευροκοπίου Δράμας και άλλων περιοχών που έχουν πληγεί, αποτελεί έστω κι αυτό μια δικαίωση.

Το ενδιαφέρον της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης από τη πρώτη στιγμή ήταν αμείωτο και εκδηλώθηκε τόσο με τις συναντήσεις με τους πατατοπαραγωγούς, όσο και με τη παρέμβαση της βουλευτή μας Καλλιόπης Βέττα και την ανάδειξη σε επίπεδο κοινοβουλίου με τη κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό γεωργίας, τεκμηριώνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της συγκεκριμένης καλλιέργειας και όχι μόνο της ανοιξιάτικης πατάτας, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

 

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                     Καλλιόπη Βέττα

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ                                                            Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος προβολής ταινιών στην Βιβλιοθήκη Κοζάνης (ΚΔΒΚ). Το δεύτερο τον Αύγουστο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της προβολής ταινιών από την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης στα πλαίσια των ...