Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Συνέντευξη του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ στο «e-ptolemeos.gr» – Κ. Δέρβος: «Η ΝΔ θα κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών»

Συνέντευξη του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ στο «e-ptolemeos.gr» – Κ. Δέρβος: «Η ΝΔ θα κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«Η ΟΝΝΕΔ έχει μετατραπεί σε ένα παρεμβατικό και σύγχρονο πολιτικό οργανισμό με έμφαση στον ορθό λόγο»

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, συνοδεύοντας τον Μακάριο Λαζαρίδη, κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης της ΝΔ στα Γρεβενά, βρίσκεται στην περιοχή μας, και μας μιλά επί παντός. Μας μιλά για τη θητεία του, για τη θέση της ΟΝΝΕΔ στην κοινωνία σήμερα, για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα.

 

Συνέντευξη στον Αντώνη Πουγαρίδη

 

Κε Δέρβο, έρχεστε στη Δυτική Μακεδονία για την εκδήλωση της κοπής πίτας της ΝΟΔΕ Γρεβενών, μαζί με τον Μακάριο Λαζαρίδη. Ποιο είναι το πολιτικό μήνυμα που θα εκπέμψετε από την ακριτική μας περιοχή;

Το κεντρικό πολιτικό μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στους κατοίκους της υπέροχης αυτής «ακριτικής» περιοχής είναι ένα. Στόχος της Ν.Δ. είναι η νίκη στις επερχόμενες περιφερειακές και εθνικές εκλογές-όποτε και αν αυτές γίνουν, εστιάζοντας στην ανάγκη οι πολίτες να ψηφίσουν θετικά και όχι για λόγους αντίδρασης προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ξέρετε κύριε Πουγαρίδη, η Ν.Δ. έχει ως στόχο να κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών μέσω ενός οργανωμένου εθνικού σχεδίου που έχουμε εκπονήσει και αφορά μείωση φορολογίας, επενδύσεις και μείωση της ανεργίας καθώς και έμφαση την ασφάλεια και την ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

 

Ποια είναι η θέση της ΟΝΝΕΔ σήμερα στην κοινωνία; Έχει παρέμβαση; Είναι μια ελκυστική πολιτική οργάνωση για έναν νέο επιχειρηματία, ένα νέο στέλεχος;

Η ΟΝΝΕΔ έχει μετατραπεί σε ένα παρεμβατικό και σύγχρονο πολιτικό οργανισμό με έμφαση στον ορθό λόγο. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που στα πλαίσια της παρεμβατικότητάς μας «πιέσαμε» ούτως ώστε ένα μεγάλο μέρος των προτάσεών μας να συμπεριληφθεί στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. Και σας απαντώ ευθέως. Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών μας είναι ανήσυχοι νέοι που μοχθούν για ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε με την  «Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς» και μέσω της συνεχούς μας επαφής με την κοινωνία των πολιτών μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι πλέον έχουμε γίνει ελκυστικοί όχι μόνο για ένα νέο επιχειρηματία αλλά και για έναν νέο αγρότη, έναν νέο start upper κλπ.

 

Τι θεωρείτε πως έχετε πετύχει ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, φτάνοντας προς το τέλος της θητείας σας;

Το σημαντικότερο που πετύχαμε όλοι μαζί είναι η ανασύσταση και επαναλειτουργία της οργάνωσης μέσα σε ένα υγιές πλαίσιο. Μετατρέψαμε την οργάνωση από ένα άθροισμα συσχετισμών σε μία ανοικτή και φιλική οργάνωση. Έτσι η ΟΝΝΕΔ  πέρασε από τα χέρια των λίγων στα χέρια των πολλών. Επίσης αυτά τα σχεδόν τρία χρόνια κάναμε την φωνή της ΟΝΝΕΔ ακόμα πιο δυνατή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έχουν εκδοθεί πάνω από 100 Δελτία Τύπου για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας. Κορωνίδα όλης αυτής της προσπάθειας αποτελεί η καμπάνια «Αύριο» που παρουσιάστηκε ένα χρόνο πριν και στοχεύει στο να έρθουμε σε επαφή με τους νέους ανθρώπους της αγοράς και της εργασίας, να ακούσουμε, να καταγράψουμε τις δυσκολίες του καθημερινού τους αγώνα, καθώς και τους φόβους τους και τις ανησυχίες τους για το αύριο.

 

Ποια η θεση σας για την Πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ; Γιατί υπήρχαν τόσα χρόνια, δύο ταχυτήτων Ανώτατα Ιδρύματα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση;

Θεωρούμε ότι αυτό το νέο μοντέλο που εμπνεύστηκε η κυβέρνηση είναι ένα πελατειακό μέτρο με στόχευση πρόσκαιρα και μικροκομματικά οφέλη. Είναι σίγουρο ότι και με το προηγούμενο σύστημα παρατηρήθηκαν κάποιες αρρυθμίες κυρίως σε ό,τι είχε να κάνει με τα περιφερειακά ΑΕΙ. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι με το ισχύον σύστημα οι αρρυθμίες και τα προβλήματα θα ενταθούν, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σχολών δύο ταχυτήτων. Από τη μία οι σχολές υψηλής ζήτησης και από την άλλη οι σχολές ΄που οι φοιτητές θα «διορίζονται» με τον βαθμό του απολυτηρίου. Η πρόταση της Ν.Δ. είναι συγκεκριμένη. Προτείνουμε τη δημιουργία Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών που θα αντικαταστήσει τα Τ.Ε.Ι. και θα δίνει έμφαση στην πρακτική εκπαίδευση, στα εργαστηριακά μαθήματα, στην εφαρμοσμένη έρευνα αλλά και στην πρακτική άσκηση στις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Μπορεί ένας νέος σήμερα να επιχειρήσει; Έχετε επεξεργαστεί κάποιο σχέδιο για τη νεανική επιχειρηματικότητα, το οποίο θα μπορούσε να υιοθετηθεί από την επερχόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ;

Το βασικότερο πρόβλημα της χώρας μας είναι η μείωση των επενδύσεων-απότοκο των υψηλών φόρων. Απέναντι σε αυτήν την εικόνα το κόμμα και ο πρόεδρός μας προσωπικά  έχουν δεσμευτεί για δημιουργία κινήτρων και χρηματοδότησης ειδικά για νέους επιχειρηματίες και start upers. Είναι πασιφανές ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα τεράστιο, ανεκμετάλλευτο δυναμικό νέων ανθρώπων, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δικιά τους επιχείρηση. Αυτό, όμως, το εκκολαπτόμενο σύστημα νέας επιχειρηματικότητας χρειάζεται έμπρακτη υποστήριξη από την πολιτεία σε επίπεδο της χρηματοδότησης, σε επίπεδο μείωσης και των εργοδοτικών εισφορών και φορολογίας. Έτσι αυτές οι νέες επιχειρήσεις θα μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να δημιουργήσουν πρόσθετες θέσεις απασχόλησης.

 

Το 2015 στις βουλευτικές εκλογές η Νεολαία εμπιστεύθηκε ξεκάθαρα τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 2019;

Έχετε δίκιο ότι στις εκλογές του 2015 μεγάλη μερίδα των νέων εμπιστεύθηκε τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό όμως ήταν αποτέλεσμα της ακατάσχετης παροχολογίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των φαντασιακών που καλλιέργησε περί κατάργησης του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο. Σας καλώ επομένως να δείτε τις σημερινές τάσεις που αποκαλύπτουν οι δημοσκοπήσεις στις ηλικίες 18-32, όπου η Ν.Δ. έχει σαφές προβάδισμα, το οποίο μάλιστα διευρύνεται μέρα με τη μέρα. Επομένως είμαι πολύ αισιόδοξος όσον αφορά το 2019. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΟΝΝΕΔ είναι η πιο μαζική νεολαία     πανευρωπαϊκά, καθώς και ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έρχεται πρώτη στις επιλογές των φοιτητών για περισσότερο από 30 χρόνια!

 

Ανακοινώθηκε πως θα είστε υποψήφιος Ευρωβουλευτής; Ποιοι είναι οι στόχοι σας για αυτή την εκλογή;

Καταρχάς επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν υπάρξει ακόμα. Από εκεί και πέρα είναι επιθυμία μου να τεθώ, ως νέος άνθρωπος, στην κρίση των συμπολιτών μας. Σε κάθε περίπτωση όντας στρατιώτης της παράταξης,  θα δώσω τη μάχη των Ευρωεκλογών από όποιο πόστο μου αναθέσει ο πρόεδρος. Βασική μου προτεραιότητα είναι να ακουστεί το μήνυμα των νέων ανθρώπων. Όχι όμως γενικά και αόριστα της νέας γενιάς. Αλλά των νέων που δουλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, που μοχθούν για να εισφέρουν στην οικογένειά τους, που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και αγωνιούν πως θα βγει ο μήνας.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Αντώνης Πουγαρίδης

Είναι ο Εκδότης της εφημερίδας "Πτολεμαίος" από μικρή ηλικία φορτώθηκε την ταμπέλα του εκδοτικού κατεστημένου. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός.