Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης: Αποτίμηση για τη διάλεξη : «Η δημοκρατία σήμερα: προκλήσεις και φιλοσοφικές απαντήσεις»

Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης: Αποτίμηση για τη διάλεξη : «Η δημοκρατία σήμερα: προκλήσεις και φιλοσοφικές απαντήσεις»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης και το Εργαστήριο Κοινωνικών και Μεταναστευτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας οργάνωσαν τη δεύτερη διάλεξη του κύκλου διαδικτυακών φιλοσοφικών διαλέξεων, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, με θέμα: «Η δημοκρατία σήμερα: προκλήσεις και φιλοσοφικές απαντήσεις».  Ομιλητής ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Άρης Στυλιανού.

Ο Άρης Στυλιανού, αφού ανέφερε αρχικά τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας, ως καθημερινού τρόπου ζωής και ως του καλύτερου δυνατού τρόπου για να ρυθμιστεί ο συλλογικός βίος των ανθρώπων, στη συνέχεια, επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα. «Η δημοκρατία δεν είναι ποτέ αυτονόητη», γράφει ο ίδιος στο βιβλίο του, Ο Σπινόζα και η δημοκρατία, Εκδόσεις Πόλις. Και συνεχίζει: «η δημοκρατία πάντοτε ήταν δυνατόν να επιτυγχάνεται, στον έναν ή στον άλλον βαθμό, μόνο με σκληρούς αγώνες, με επίπονες προσπάθειες, με διαρκείς φροντίδες. Η δημοκρατία είναι πάντα εν κινήσει, σε ρευστή και δυναμική κατάσταση, βρίσκεται σε διαρκή διακύβευση. Πρέπει να την καλλιεργούμε και να τη φροντίζουμε ακατάπαυστα. Χρειάζεται μονίμως εμβάθυνση και εκπλάτυνση». Πρόκειται για παρατηρήσεις που αποκτούν δραματική επικαιρότητα, καθώς η αντιπροσωπευτική δημοκρατία πλήττεται σήμερα ποικιλοτρόπως και στις δύο μεριές του Ατλαντικού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο: https://www.youtube.com/video/VLuGdmpkL9c/edit

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δείτε βίντεο από την ώρα του σεισμού τη στιγμή που δινόταν η συνέντευξη τύπου στο Δήμο Κοζάνης για την αποκριά

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε βίντεο από την ώρα του σεισμού τη στιγμή που δινόταν η συνέντευξη τύπου στο Δήμο Κοζάνης για ...