Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Συνάντηση για την μετεγκατάσταση της Ακρινής – Λάζαρος Μαλούτας: «Οι κάτοικοι υπέστησαν ξεκάθαρο εμπαιγμό»

Συνάντηση για την μετεγκατάσταση της Ακρινής – Λάζαρος Μαλούτας: «Οι κάτοικοι υπέστησαν ξεκάθαρο εμπαιγμό»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΣυνάντηση για το ζήτημα τη μετεγκατάστασης της Ακρινής είχε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, έπειτα από πρωτοβουλία που ανέλαβε ο ίδιος, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο.

Στη συνάντηση παρέστησαν οι κυβερνητικοί Βουλευτές, Κωνσταντινίδης Στάθης, Βρυζίδου Παρασκευή, Παπαδόπουλος Μιχάλης και Αμανατίδης Γιώργος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Κασαπίδης Γιώργος, ο αναπληρωτής Δημάρχου, Κυριακίδης Κωνσταντίνος, καθώς και τα μέλη του τοπικού  συμβουλίου Ακρινής. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βέττα Καλλιόπη εξέφρασε την συμπαράστασή της στο θέμα της μετεγκατάστασης μέσω επιστολής, καθώς δεν ήταν δυνατό να παραστεί.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, επεσήμανε εμφατικά πως «Η μετεγκατάσταση αποτελεί κατάκτηση των κατοίκων της Ακρινής, η οποία έγινε κατορθωτή το 2011 έπειτα από προσπάθειες ετών. Οι κάτοικοι το διάστημα αυτό υπέστησαν έναν ξεκάθαρο εμπαιγμό και απραξία».

Το ζήτημα τέθηκε σε όλη του τη διάσταση του με διαπιστώσεις και προτάσεις, πιο συγκεκριμένα:

  • αναγνωρίστηκε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων
  • επισημάνθηκαν οι αλλαγές που επίκεινται λόγω της απολιγνιτοποίησης και ενόψει της ανακοίνωσης του επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ
  • συμφωνήθηκε ομόφωνα η ανάληψη πρωτοβουλίας για συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ώστε να τεθεί το ζήτημα στο ανώτερο θεσμικό επίπεδο.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Χατζηδάκης: Η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών θα μειώσει το ενεργειακό κόστος στα νοικοκυριά

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας στις κατοικίες θα επιτρέψει στα νοικοκυριά να εξοικονομούν χρήματα προσαρμόζοντας την κατανάλωσή ...