Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας στην εβδομάδα κινητικότητας του Δήμου Εορδαίας – Ο καθηγητής Δ. Στημονιάρης για τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας στην εβδομάδα κινητικότητας του Δήμου Εορδαίας – Ο καθηγητής Δ. Στημονιάρης για τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στην εβδομάδα κινητικότητας του δήμου Εορδαίας που συνεχίζεται μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να παρουσιαστούν τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης.

Μιλώντας στον «Π» ο Δημήτρης Στημονιάρης, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, αναφέρθηκε στην ηλεκτροκίνηση που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, λέγοντας πως ήδη μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ανακοινώσει ότι σε βάθος 10ετίας θα έχουν μετατρέψει όλα τα μοντέλα τους σε ηλεκτρικά.

Το μέλλον είναι η ηλεκτροκίνηση, τόνισε ο ίδιος, λέγοντας πως θα φέρει στη ζωή μας μια άλλη συμπεριφορά στη μετακίνηση παγκοσμίως. «Το αυτοκίνητο παίζει και άλλους ρόλους, πέρα της μεταφορικής του χρήσης. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το κινητό, και το ίδιο αρχίσει να συμβαίνει με το αυτοκίνητο, που λειτουργεί σαν ενεργειακή μονάδα. Το αυτοκίνητο θα ειναι και μια πηγή ενέργειας που μπορεί να χρησιμοποιούν τα δίκτυα, οι πόλεις».

Αν και αυτή την εικόνα του μέλλοντος, στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αρχίζουν σιγά σιγά να κυριαρχούν, με τις δημοτικές αρχές να έχουν αρχίσει ήδη να ευαισθητοποιούνται σχετικά.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Χαρδαλιάς: Γιατί μπήκε σε LOCKDOWN η ΠΕ Κοζάνης: «Ξεπεράστηκε το όριο των θετικών κρουσμάτων που θέσπισε η ΕΕ – Συνεχής αυξητική τάση-Διασπορά δείχνει η ιχνηλάτηση» – Πόσοι έλεγχοι έγιναν από τον ΕΟΔΥ (VIDEO)

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Τους λόγους για τους οποίους χτύπησε «καμπανάκι» κινδύνου για την περιοχή και τέθηκε σε καθεστώς έκτακτων περιοριστικών ...