Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > «Σύγχρονη αντιμετώπιση της άνοιας στην Ελλάδα και τον κόσμο»- Εκδήλωση από τον Μορφωτικό Όμιλο Σερβίων «Τα Κάστρα»

«Σύγχρονη αντιμετώπιση της άνοιας στην Ελλάδα και τον κόσμο»- Εκδήλωση από τον Μορφωτικό Όμιλο Σερβίων «Τα Κάστρα»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων

              «Τα Κάστρα»

«Σύγχρονη αντιμετώπιση της άνοιας στην Ελλάδα και τον κόσμο»

Κυριακή, 23. 02.2020, ώρα 11.15΄ Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

Εισηγήτρια κ. Μάγδα Τσολάκη

Είναι πολύ συχνό ιδιαίτερα στην εποχή μας το φαινόμενο της άνοιας. Το συναντούμε συχνά σε ανθρώπους κάποιας ηλικίας σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.

Όμως τι είναι άνοια; Είναι φυσιολογική εξασθένηση λειτουργιών του νου, είναι σύμπτωμα του φυσιολογικού γήρατος  ή είναι φαινόμενο νοσηρό και οφείλεται σε κάποια πάθηση του εγκεφάλου; Στη δεύτερη περίπτωση, αν είναι έτσι, μπορούμε με κάποιο τρόπο να θεραπεύσουμε τα αίτια που την προκαλούν και καλύτερα ακόμη μπορούμε να προλάβουμε την εμφάνιση των αιτίων ή έστω να βραδύνουμε την εμφάνιση της νόσου ή και να την καταστήσουμε ηπιότερη;

Η έγκαιρη και ακριβής διάγνωση έχει σημασία για την έγκαιρη έναρξη φαρμακευτικής και μη φαρμακευτικής θεραπείας για τον ασθενή, δίνει στην οικογένεια χρονικά περιθώρια για ενημέρωση, αποδοχή της κατάστασης και προγραμματισμό για το μέλλον; Πώς πρέπει το περιβάλλον να αντιμετωπίζει αυτούς τους ασθενείς;

Για όλα αυτά τα θέματα που μας προβληματίζουν σήμερα είτε ως πιθανούς ασθενείς της νόσου είτε ως συγγενείς και φίλους κάποιου που νοσεί, θα λάβουμε απαντήσεις από την διακεκριμένη επιστήμονα, Νευρολόγο –Ψυχίατρο-Θεολόγο, Καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Πρόεδρο Πανελ. Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, Διευθύντρια Α΄ Νευρολογικής Κλινικής Νος/μείου ΑΧΕΠΑ  κ. Μάγδα Τσολάκη.

Μετά την εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση, όπου όλοι θα λάβουν απαντήσεις για ό,τι σχετικά τους απασχολεί.

Από το Δ.Σ. του Μ.Ο.Σ.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team