Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Στον “αέρα” η λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων Πτολεμαΐδας – Ανακλήθηκε η άδεια ίδρυσής του

Στον “αέρα” η λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων Πτολεμαΐδας – Ανακλήθηκε η άδεια ίδρυσής του

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στην ανάκληση της άδειας ίδρυσης του καταφυγίου αδέσποτων σκύλων του Δήμου Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα προχώρησε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, διότι ο Δήμος Εορδαίας ‘δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις’.

«Ανακαλούμε την µε Α∆Α: 7ΡΒΙ7ΛΨ-Σ0Σ άδεια ίδρυσης καταφυγίου αδεσπότων σκύλων του Δήμου Εορδαίας δυναμικότητας 80 θέσεων, που βρίσκεται στο υπ’ αρ. 5159 αγροτεμάχιο της κτηματικής περιοχής Πτολεμαΐδας, ιδιοκτησίας Δήμου  Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης…», αναφέρεται στην απόφαση ανάκλησης της άδειας του καταφυγίου.

Η ανάκληση της άδειας ίδρυσης καταφυγίου αδέσποτων σκύλων από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας έγινε «λόγω παρέλευσης διετίας χωρίς να γίνει έναρξη λειτουργίας», ή αλλιώς διότι ο δήμος Εορδαίας δεν προχώρησε έγκαιρα στις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης του συγκεκριμένου καταφυγίου, το οποίο κατασκευάστηκε χρόνια πριν με διαφορετικές προδιαγραφές και έπρεπε να γίνει αναδιαμόρφωσή του με βάση τις νέες προδιαγραφές για τα καταφύγια αδέσποτων.

Οι εν λόγω εργασίες αποτελούσαν προϋπόθεση ώστε να μπορέσει το καταφύγιο να λάβει και άδεια λειτουργίας- εκτός της ανακληθείσας πλέον άδειας ίδρυσής του, οι οποίες ωστόσο καθυστέρησαν παρά το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας είχε εγκρίνει σχετικό κονδύλι για την κάλυψη της δαπάνης των απαιτούμενων εργασιών, προϋπολογισμού 30.881,66 ευρώ.

Μάλιστα η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε εκτός από το Δήμο Εορδαίας και προς κάθε ενδιαφερόμενο, δηλαδή στη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, στο Αστυνομικό Τμήμα Πτολεμαΐδας και προς τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο στην Αθήνα.

Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι ο Δήμος Εορδαίας στις 12 Απριλίου 2017 προκήρυξε ανοικτό συνοπτικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Συντήρηση

Καταφυγίου Αδέσποτων Σκύλων» με προϋπολογισμό 30.881,66 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει οικοδομικές και υδραυλικές εργασίες και έργα οδοποιίας.

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου του έργου θα διεξαχθεί στις 4-5-2017 και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας (1ο χιλ. Πτολεμαΐδας – Ασβεστόπετρας), ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Διαγωνισμού.

Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη προσφορά), ενώ η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 4 μήνες από την ημέρα οπού θα οριστούν επιβλέποντες μηχανικοί για τις εργασίες που θα εκτελεστούν.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ο Γιάννης Σερβετάς για την Κοζανίτικη Αποκριά: «Δυστυχώς φέτος απο(μα)κριά»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ανάρτηση του παρουσιαστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Γιάννη Σερβετά στο facebook για την Κοζανίτικη Αποκριά: «Δυστυχώς φέτος( λόγω του ...