Αρχική > Uncategorized > Στον «αέρα» δημοτικά έργα ύψους 1,2 δις ευρώ – Υποχρέωση των Δήμων να τα πληρώσουν, με πιθανές τις νομικές ευθύνες των Δημ. Αρχών (Επιστολή Κ.Ε.Δ.Ε. σε Σταθάκη)

Στον «αέρα» δημοτικά έργα ύψους 1,2 δις ευρώ – Υποχρέωση των Δήμων να τα πληρώσουν, με πιθανές τις νομικές ευθύνες των Δημ. Αρχών (Επιστολή Κ.Ε.Δ.Ε. σε Σταθάκη)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Επιστολή απέστειλε το προεδρείο της ΚΕΔΕ προς τον Υπουργό Οικονομίας & Υποδομών   Γ. Σταθάκη για τα ημιτελή έργα των Δήμων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013.που έχουν κυριολεκτικά παγώσει το τελευταίο διάστημα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με την επιστολή, υπάρχουν τα 387 έργα συνολικού συμβασιοποιημένου προϋπολογισμού περί τα 600 εκ. € για τα οποία έχει γίνει διακοπή εργασιών.

Το πιο ανησυχητικό είναι, πως οι Δήμοι ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ !
Επίσης, οι αυτοδιοικητικοί, μπορεί άμεσα να βρεθούν υπό το βάρος μεγάλων δημοσιονομικών, ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών για μη έγκαιρες πληρωμές, από την πιθανή ματαίωση των έργων, αλλά και την υποχρέωση επιστροφής των χρημάτων που μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί για την χρηματοδότησή τους.

Με την επιστολή που εστάλη σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου, ζητείται παράταση της περιόδου επιλεξιμότητας του ΕΣΠΑ 2007-13 μέχρι την 31-12-2016, ως άμεση και φυσική συνέπεια του ανωτέρω προβλήματος.

Στην ίδια επιστολή, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης εκφράζει τη βούληση της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες , για την επίλυση του συγκεκριμένου εθνικού προβλήματος, προς κάθε επίπεδο. Σχεδιάζονται επαφές με την αρμόδια Επίτροπο για το ΕΣΠΑ Κ. Κρετού, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Κ. Γιουνκέρ, καθώς και παράλληλη ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Περιφερειών καθώς και των αντίστοιχων Κ.Ε.Δ.Ε. άλλων ευρωπαϊκών χωρών,  προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό μέτωπο υποστήριξης του ελληνικού αιτήματος.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: 42 ενεργά κρούσματα την Πέμπτη στην Π.Ε. Κοζάνης από τα οποία τα 26 στον Δήμο Εορδαίας- 66 στην Δυτική Μακεδονία- Η αναφορά της Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της ενημέρωσης για την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, δίνει στη δημοσιότητα σχετικό ...