Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Στο Πρότυπο Κέντρο Κτηνοτροφίας και Εκπαίδευσης στη Βλάστη ο ΥΠΑΑΤ Μ. Βορίδης: «Προοπτικές ανάπτυξης σχολής κτηνοτροφικού χαρακτήρα στην περιοχή»

Στο Πρότυπο Κέντρο Κτηνοτροφίας και Εκπαίδευσης στη Βλάστη ο ΥΠΑΑΤ Μ. Βορίδης: «Προοπτικές ανάπτυξης σχολής κτηνοτροφικού χαρακτήρα στην περιοχή»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στο Πρότυπο Κέντρο Κτηνοτροφίας και Εκπαίδευσης της Βλάστης βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, συνοδεία του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδης.

Όπως τόνισε ο υπουργός σε δηλώσεις του , στο πλαίσιο συντονισμένης συνεργασίας με την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, έγινε η επίσκεψη στη της Βλάστη, προκειμένου να δουν τις προοπτικές ανάπτυξης του Πρότυπου Κέντρου και την προοπτική ανάπτυξης σχολής κτηνοτροφικού χαρακτήρα. «Να δούμε τις προοπτικές ανάπτυξης μια σχολής κτηνοτροφικού χαρακτήρα στην περιοχή και την περαιτέρω ανάπτυξη των εργαστηρίων γενετικής βελτίωσης. Η εκπαίδευση και η γεωργική βελτίωση είναι σημαντικά για την κτηνοτροφία μας. Υπάρχουν σημαντικά αποτελέσματα στην ενίσχυση των κοπαδιών και χρειάζεται να ενισχύσουμε την προσπάθεια και το υπουργείο είναι αφοσιωμένο σε αυτή την προσπάθεια. Ο ΕΛΓΟ Δήμητρα θα συντονίσει την προσπάθεια και η Περιφέρεια και ο Δήμος θα συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή προς ενίσχυση των κτηνοτρόφων και των παραγωγών».

Από την πλευρά του ο κ. Κασαπίδης τόνισε πως είναι προς τιμήν του υπουργού ότι δίνει προτεραιότητα στον κλάδο της κτηνοτροφίας. Και ο ίδιος αναφέρθηκε στο στόχο δημιουργίας μιας κτηνοτροφικής σχολής και σχολής γεωπονίας, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάδειξης των αυτοχθόνων φυλών (όπως της Φλώρινας) για τις εγχώριες και ξένες αγορές. Επίσης, τόνισε πως θα καλέσει τον υπουργό να εγκαινιάσει το κέντρο Κτηνοτροφίας στη Λευκόβρυση και τη Γεωργική Σχολή στη Βλάστη.

Το video από το live της Περιφέρειας:

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptoleme[email protected]
sidiros
x

Check Also

Σοκ με άλλους 103 θανάτους και 540 διασωληνωμένους – Στα 1498 τα κρούσματα- 35 στην Δυτική Μακεδονία- 9 στην Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 305 κρούσματα – 218 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής – Στους 1.630 ο συνολικός αριθμός ...