Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Στο δημαρχείο Κοζάνης ο γ.γ. Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης – Η Κλειστή Αγορά θα αναβαθμίσει την πόλη της Κοζάνης – Ανακοίνωσε νέο θεσμικό πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο, το οποίο θα θέσει τέρμα στη διαφθορά και στη διαπλοκή

Στο δημαρχείο Κοζάνης ο γ.γ. Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης – Η Κλειστή Αγορά θα αναβαθμίσει την πόλη της Κοζάνης – Ανακοίνωσε νέο θεσμικό πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο, το οποίο θα θέσει τέρμα στη διαφθορά και στη διαπλοκή

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«Ενδιαφέρουσα παρέμβαση η οποία θα αναβαθμίσει το υπαίθριο εμπόριο» βρήκε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, την κλειστή αγορά που σχεδιάζει να κάνει ο δήμος Κοζάνης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ο δήμος Κοζάνης. Επίσης, ανακοίνωσε ότι επίκειται νέο θεσμικό πλαίσιο για το ελεύθερο εμπόριο, με το οποίο θα ρυθμιστούν θέματα που δεν είχαν ρυθμιστεί ποτέ, ενώ θα θέσει τέρμα σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής που υπήρξαν στο παρελθόν.

sss

1

Ο Αντώνης Παπαδεράκης πραγματοποίησε χτες το απόγευμα επίσκεψη εργασίας στο δήμο Κοζάνης και ενημερώθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Δεσποτίδη και άλλους αντιδημάρχους, καθώς και από υπηρεσιακούς παράγοντες για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και ειδικότερα για την κλειστή αγορά. Αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε, δήλωσε:

«Είναι μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, λύνει πολλά προβλήματα, αναβαθμίζει το ίδιο το υπαίθριο εμπόριο και τις δραστηριότητες παραγωγών και εμπόρων. Αποσυμφορίζει τον αστικό ιστό της πόλης και αξιοποιεί κατά τον καλύτερο τρόπο το χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον ΟΣΕ στο δήμο Κοζάνης.

Σε συνδυασμό και με τον γενικότερο σχέδιο αναβάθμισης της περιοχής, πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση για τους κατοίκους και συνολικότερα για την οικονομία και την πόλη της Κοζάνης, που για μια ακόμη φορά, πραγματικά θεωρώ ότι ο δήμος Κοζάνης πρωτοπορεί σε ορισμένα θέματα και ειδικότερα με θέματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια ανάπτυξη, με το περιβάλλον κ.λ.π. Με την έννοια αυτή χαιρετίζω την ιδέα του δήμου Κοζάνης και θα δώσει το παράδειγμα και σε άλλους δήμους να ρυθμίσουν με ανάλογο τρόπο τα θέματα του υπαίθριου εμπορίου».

 

Νέο θεσμικό πλαίσιο

Ο γ.γ. Εμπορίου ανακοίνωσε ακόμη ότι βρίσκεται στα σκαριά νέο θεσμικό πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο, το οποίο θα απαντάει σε χρόνια προβλήματα του χώρου, ενώ άκουσε και τις προτάσεις των εκπροσώπων του δήμου Κοζάνης, προκειμένου να ληφθούν υπόψη στο τελικό κείμενο. Ειδικότερα υπογράμμισε:

«Ακούσαμε τις προτάσεις των αντιδημάρχων και των υπηρεσιακών παραγόντων και νομίζω ότι ο νέος νόμος θα απαντήσει θετικά στις ανησυχίες και προβληματισμούς των ανθρώπων του δήμου.

Είναι πάρα πολλά αυτά που μπορούν να αλλάξουν με το νέο νόμο, όχι μόνο σε υφιστάμενες καταστάσεις, αλλά θα διευθετηθούν πολλά θέματα τα οποία είναι αρρύθμιστα. Δυστυχώς στον τομέα του υπαίθριου εμπορίου υπάρχει ένας μεγάλος όγκος δραστηριοτήτων, εν τούτοις υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία δεν έχουν ρυθμιστεί, δημιουργώντας έτσι σε πολλές περιπτώσεις ένα καθεστώς με το οποίο δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε οι καταναλωτές, ούτε οι παραγωγοί, ούτε οι αρμόδιοι του δήμου, ούτε οι πολιτικές αρχές. Υπήρχε μεγάλο πρόβλημα και μέσα σ’ αυτή την αταξία δυστυχώς υπήρχαν και φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς σε διάφορα επίπεδα φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής, τα οποία με το νέο θεσμικό πλαίσιο θέλουμε να βάλουμε σε μια καλύτερη λειτουργία, προς όφελος και των ίδιων των παραγωγών, των επαγγελματιών, των πολιτών, αλλά και του δημόσιου συμφέροντος. Έτσι στο νέο νόμο για το ελεύθερο εμπόριο βασικό εργαλείο θα είναι η ψηφιοποίηση όλων των αδειών και όλων των λειτουργιών, μέσα από μία διαφορετική πλατφόρμα η οποία θα ενισχύσει τη διαφάνεια, το δημόσιο έλεγχο, θα μειώσει το διοικητικό βάρος των υπηρεσιών και θα διευκολύνει τους δραστηριοποιούμενους στην έκδοση αδειών, στην ανανέωσή τους και στην έκδοση πιστοποιητικών».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας