Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Στήριξη της κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών από τον Θ. Καρυπίδη: «Θετικό βήμα, μπαίνει τάξη στην αταξία»

Στήριξη της κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών από τον Θ. Καρυπίδη: «Θετικό βήμα, μπαίνει τάξη στην αταξία»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Με τη φράση «έγινε ένα θετικό βήμα, έπρεπε να μπει τάξη στην αταξία», ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας παρείχε αμέριστη στήριξη στην κυβέρνηση, στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και συχνοτήτων.

Ερωτηθείς σχετικά αν έχει εικόνα για το τι θα γίνει με τα περιφερειακά κανάλια της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και ποια είναι η θέση του για το όλο ζήτημα, ο Θεόδωρος Καρυπίδης, δήλωσε:

«Δεν έχω εικόνα τι θα γίνει με τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης. Ό,τι γνωρίζετε εσείς γνωρίζω κι’ εγώ, ότι μετά τα κανάλια εθνικής εμβέλειας θα ακολουθήσει και η αξιολόγηση των αδειών για τα περιφερειακά κανάλια. Μέχρι εκεί». Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης πρόσθεσε:«Τώρα, για το τι συνέβη με τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, νομίζω υπήρξαν μελέτες επί του θέματος, ξέρουμε πάρα πολύ καλά πως λειτουργεί η αγορά και πως λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια, έπρεπε να μπει μια τάξη στην αταξία.

Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι αριθμητικό το θέμα, είναι καθαρά ποιοτικό, για το πόσα κανάλια μπορεί η αγορά να σηκώσει για να είναι ένα κανάλι βιώσιμο. Γιατί όταν ένα κανάλι δεν είναι βιώσιμο αρχίζουν για προβλήματα και για τους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και πολλές φορές για την ίδια την δεοντολογία, αλλά και για τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Έχουμε ένα πρώτο θετικό βήμα. Πέρα από τα έσοδα τα οποία παίρνει το κράτος, μπαίνει μία τάξη. Εδώ είμαστε να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση, να την αξιολογήσουν πρωτίστως οι πολίτες γιατί αυτοί είναι και οι τηλεθεατές, αυτοί ουσιαστικά στηρίζουν άμεσα και δίνουν δυναμική στα μέσα και μπορεί η κυβέρνηση να επανέλθει και να δει τι άλλο μπορεί να γίνει. Ακούγεται ότι θα υπάρξουν και θεματικές άδειες. Αλλά σε πρώτη φάση, 4 κανάλια σε μία χώρα των  10 εκ. πολιτών, απ’ ό,τι γνωρίζουμε και στη λογική της βιωσιμότητας και στην κρίση που διανύουμε, νομίζω ότι θα μπορέσουνε να ανταπεξέλθουνε και με ποιότητα, αλλά πολύ περισσότερο, να έχουμε θέσεις εργασίας.  Πραγματικές θέσεις εργασίας, αυτό είναι και το ζητούμενο για μας, που είμαστε και εργαζόμενοι αυτού του χώρου, αλλά και για τους πολίτες που πρέπει να βλέπουν ένα τηλεοπτικό προϊόν όπως αξίζει και τους αρμόζει».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας