Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Στην Πτολεμαΐδα ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Γαλλίας – Θα ξεναγηθεί στο χώρο της ΑΕΒΑΛ

Στην Πτολεμαΐδα ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Γαλλίας – Θα ξεναγηθεί στο χώρο της ΑΕΒΑΛ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Αντιπροσωπεία Γάλλων με επικεφαλής τον διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας της Γαλλίας, φτάνει την  Δευτέρα στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να εξετάσει το χώρο της ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαΐδα, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το Εθνικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας.

Την είδηση έδωσε ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, στο περιθώριο της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου. Ο Γάλλος στρατηγός θα μεταφέρει επίσης την  τεχνογνωσία και την  εμπειρία, από τη λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας της χώρας του, ενώ θα επισκεφτεί και την Πυροσβεστική Σχολή Πτολεμαΐδας.

ilias-katanas

Αναφερόμενος στο θέμα ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Κάτανας, υπογράμμισε ότι «συνεχίζονται οι καλές ειδήσεις που σηματοδοτούν την ανάπτυξη και την εσωστρέφεια στη Δυτική Μακεδονία, καθώς έρχεται στην περιοχή ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας της Γαλλίας». Ενημέρωσε ότι η γαλλική αντιπροσωπεία θα φτάσει τη Δευτέρα και θα υπάρξει πρώτα μία ενημερωτική συνάντηση με τον περιφερειάρχη. Την Τρίτη θα γίνει περιήγηση στη Σχολή Πυροσβεστικής και στο υπό σχεδιασμό Εθνικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας στην ΑΕΒΑΛ. «Είναι μία πρωτοβουλία μετά το περυσινό μας ταξίδι στη Γαλλία. Αυτή τη φορά έρχεται ο Γάλλος στρατηγός να μας δώσει τις τεχνογνωσίες, αλλά και να συζητήσουμε τη δομή που ενδεχομένως θα έχει το δικό μας Εθνικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας», υπογράμμισε ο Η. Κάτανας.

Πρόσθεσε ότι «μετά την έλευση του Γάλλου στρατηγού, εκκρεμεί ένα ταξίδι στη Σουηδία, όπου εκεί θα αναλύσουμε και το σουηδικό μοντέλο, παρουσία του περιφερειάρχη και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Μετά θα γίνει μια μεγάλη συζήτηση εδώ με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, για το ποιο μοντέλο θα εφαρμόσουμε στον υπό σχεδιασμό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας στο χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ».

1-aeval1-620x330

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας: «Φτάνει πια- Δεν αντέχουμε άλλο»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail ΦΤΑΝΕΙ-ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ Βρισκόμαστε πλέον πέρα από τα όρια μας ,με την αγωνία μας να βρίσκεται στα υψηλότερα ...