Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για 25 χρόνια το Χ/Κ Πισοδερίου- Το ετήσιο τίμημα στο Συνεταιρισμό Δασοκτημόνων- Τι προβλέπει το ιδιωτικό συμφωνητικό

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για 25 χρόνια το Χ/Κ Πισοδερίου- Το ετήσιο τίμημα στο Συνεταιρισμό Δασοκτημόνων- Τι προβλέπει το ιδιωτικό συμφωνητικό

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΤο δικαίωμα χρήσης του συνόλου της έκτασης του Χιονοδρομικού Κέντρου Πισοδερίου, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παραχωρεί ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Δασοκτημόνων Πισοδερίου, για τα επόμενα 25 χρόνια, με το ιδιωτικό συμφωνητικό που θα υπογράψουν οι δύο πλευρές, να προβλέπει τη δυνατότητα παράτασης επ’ αόριστον.

Το ποσό που καταβάλει στο Δασικό Συνεταιρισμό, η Περιφέρεια, είναι τα 17.000 ετησίως κατ’ ελάχιστο, ενώ κατά μέγιστο το ποσό που προκύπτει από το ποσοστό 40% επί των ποσών που θα εισπράττει η Περιφέρεια, εφόσον αυτό υπερβαίνει το ως ανωτέρω προσδιορισθέν ποσό.

Στο ιδιωτικό συμφωνητικό προβλέπεται πως ο συνεταιρισμός, με δικά του έξοδα, μπορεί να υλοποιήσει είτε μόνος του, είτε σε συνεργασία με ιδιώτη, επένδυση τουριστικών εγκαταστάσεων εντός συγκεκριμένης έκτασης, ενώ ρητώς απαγορεύεται σε οποιοδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του συνεταιρισμού.

Η κάρπωση των προϊόντων υλοτομίας, παραμένει στο Δασικό Συνεταιρισμό, ενώ οι δύο πλευρές συμφωνούν πως με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση του συνιδιόκτητου δάσους, θα χρησιμοποιηθούν συγχρηματοδοτούμενα ή χρηματοδοτούμενα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) προγράμματα, που είναι σε εξέλιξη ή θα προκύψουν στο μέλλον, καθώς και κάθε άλλη χρηματοδότηση.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αναλαμβάνει την υποχρέωση όπως μεριμνήσει, εντός της φάσεως υλοποίησης του έργου ανάπτυξης του Χιονοδρομικού Κέντρου, για την εγκατάσταση εκδοτηρίου εισιτηρίων χρήσεως των αναβατήρων εντός του οικισμού του Πισοδερίου και εκτός του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Αναλαμβάνει επίσης τη μέριμνα προώθησης και ωρίμανσης του έργου  σύνδεσης  με εναέριο ή  συρόμενο επί σταθερής τροχιάς ή άλλο ανάλογο και τεχνικά άρτιο μέσο, του οικισμού στη θέση που θα επιλεγεί με τη βάση του αναβατήρα πλησίον του οικισμού Πισοδερίου, εντός των πρώτων δύο (2) ετών της λειτουργίας του.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει το δικαίωμα να εκμισθώνει τις εγκαταστάσεις του Χ.Κ. σε τρίτα πρόσωπα, για χρονική διάρκεια και όρους που θα αποφασίσει αυτή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Συνεταιρισμού.

Τέλος, οι συμβαλλόμενοι αναλαμβάνουν από κοινού να διερευνήσουν και να συστήσουν Φορέα Διαχείρισης του Χιονοδρομικού Κέντρου, εφόσον απαιτηθεί και δεν υπάρχουν διοικητικοί – θεσμικού περιορισμοί.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

2.856 νέα κρούσματα σήμερα Τετάρτη- Πόσα εντοπίζονται στη Δυτική Μακεδονία

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ακολούθησε το E-PTOLEMEOS.GR και στα Google News (Verified) Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Όλες οι Ειδήσεις ΣΗΜΕΡΑ Διοικητικές αλλαγές ...