Αρχική > Slider > Στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζεται το Ειδικό Τιμολόγιο ρεύματος – Σημαντική η επομένη εβδομάδα για τη Δυτική Μακεδονία

Στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζεται το Ειδικό Τιμολόγιο ρεύματος – Σημαντική η επομένη εβδομάδα για τη Δυτική Μακεδονία

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το Ειδικό μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος στη Δυτική Μακεδονία, πρόκειται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής, στην οποία προσκλήθηκε με τιμητική πρόσκληση να παραστεί ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Μάλιστα, η ολομέλεια ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιανουαρίου, αλλά λόγω της εισαγωγής για συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «σκούπα» με όλα τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση, αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα, με πιθανότερες ημερομηνίες την Τετάρτη 17 ή την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου. Η ρύθμιση για το ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για τις ενεργειακές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις «ενεργειακές κοινότητες» και σύμφωνα με τον Θ. Καρυπίδη, ο οποίος θα είναι το …τιμώμενο πρόσωπο της συνεδρίασης, «θα θεσμοθετήσει την μείωση του ρεύματος για τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, από τη μία άκρη μέχρι την άλλη, από την Κρυσταλλοπηγή μέχρι το Λιβαδερό και από την Δεσκάτη  μέχρι τον Πολύμυλο». Πρόσθεσε επίσης πως «δώσαμε έναν αγώνα, τεκμηριώσαμε μία δίκαια διεκδίκηση και είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα, παρά τις Κασσάνδρες που επιζητούσαν το αντίθετο».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, η έκπτωση επί της αξίας του ρεύματος για τα νοικοκυριά θα είναι της τάξης του 44%. Μαζί με τις εκπτώσεις στις υπόλοιπες χρεώσεις του λογαριασμού, ο μέσος όρος έκπτωσης για τα νοικοκυριά θα είναι της τάξης του 30% στο συνολικό λογαριασμό. Για να γίνει πράξη το μειωμένο τιμολόγιο στα νοικοκυριά επιδοτείται η μεγαβατώρα με 42 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω ρύθμιση αφορά μόνο τα νοικοκυριά. Όπως δήλωσε ο Θ. Καρυπίδης στο «e-ptolemeos.gr», «το θέμα για το μειωμένο ρεύμα κατά 50% περίπου στις επιχειρήσεις, θα κλείσει λίγο αργότερα, γύρω στον Φεβρουάριο με Μάρτιο. Κι’ αυτό γιατί δεν μπορεί να υπάρξει επιδότηση της μεγαβατόρας, δεδομένου ότι θίγεται ο υγιής ανταγωνισμός. Γι’ αυτό, είπε «δημιουργείται ένα Ειδικό Χρηματοδοτικό Ταμείο, του οποίου οι πόροι βρέθηκαν και ανέρχονται σε 30-35 εκ. ευρώ. Το ποσό που θα χρειαστεί για το μειωμένο ρεύμα των επιχειρήσεων εκτιμάται στα 20 εκ. ευρώ, οπότε μένει και ένα «μαξιλάρι», που θα χρησιμοποιηθεί στην προσέλκυση επενδύσεων». Ο περιφερειάρχης εκτιμά ότι το ειδικό τιμολόγιο ρεύματος θα προσελκύσει επενδύσεις στην περιοχή, δηλώνοντας στο «e-ptolemeos.gr» ότι «έχουμε ήδη την εκδήλωση ενδιαφέροντος από δύο μεγάλες επιχειρήσεις της Πιερίας και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν κι’ άλλες».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας