Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Στη Βουλή το συγκοινωνιακό πρόβλημα των κατοίκων του Βαρικού – Μετά από ερώτηση του Κ. Βελόπουλου (Ελληνική Λύση)

Στη Βουλή το συγκοινωνιακό πρόβλημα των κατοίκων του Βαρικού – Μετά από ερώτηση του Κ. Βελόπουλου (Ελληνική Λύση)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ερώτηση στη Βουλή και συγκεκριμένα προς τα αρμόδια υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών αλλά και Εσωτερικών, για το πρόβλημα μεταφοράς που υφίστανται χρόνια τώρα οι κάτοικοι της κοινότητας Βαρικού του Δήμου Αμυνταίου Φλώρινας, κατέθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης».

Στην ερώτηση του κ. Βελόπουλου, που βασίζεται σε επιστολή που έλαβε από κατοίκους της κοινότητας, επισημαίνεται πως το χωριό ανήκει διοικητικά στο Δήμο Αμυνταίου, ωστόσο είναι πιο κοντά στην Πτολεμαΐδα και όλες οι δραστηριότητες των κατοίκων εξυπηρετούνται στην Πτολεμαΐδα, ωστόσο δεν υπάρχει σύνδεση με τη συγκοινωνία, πέρα από τα μαθητικά δρομολόγια.

Όταν δεν γίνονται τα σχολεία δεν υπάρχουν και δρομολόγια για τους κατοίκους, που διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους. Το πρόβλημα υφίσταται χρόνια για τους κατοίκους και αναζητείται λύση.

Η ερώτηση στη Βουλή, έχει ως εξής:

 

«Η κοινότητα Βαρικού του Δήμου Αμυνταίου διαμαρτύρεται έντονα για την κρατική αδιαλλαξία»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Σύμφωνα με επιστολή που λάβαμε από την ακριτική κοινότητα του Βαρικού αναφέρεται ότι,

«Η κοινότητα Βαρικού ανήκει στο Δήμο Αμυνταίου . Απέχει , όμως , από την Πτολεμαΐδα (του Δήμου Εορδαίας) μόλις  18  χιλιόμετρα , οπότε οι κάτοικοι εξυπηρετούνται από την Πτολεμαΐδα .

   Αρκετοί εργάζονται στην Πτολεμαΐδα όμως η διαμονή τους είναι στο Βαρικό και οι δραστηριότητες των παιδιών του Βαρικού (ωδείο , αθλητισμός , φροντιστήριο ) γίνονται στην Πτολεμαΐδα .

   Η αστική συγκοινωνία για το Αμύνταιο δεν υπάρχει . Η σύνδεση του Βαρικού με την Πτολεμαΐδα γίνεται μόνο με το μαθητικό αστικό : το πρωί στις  7:15 π.μ. και επιστροφή στις  2:30 μ.μ.  και κάθε Τετάρτη (λόγω αγοράς στην Πτολεμαΐδα ) το πρωί στις  8:50 π.μ. και επιστροφή 12:15 μ.μ. Αυτό σημαίνει ότι όταν τα σχολεία είναι κλειστά δεν υπάρχει αστική σύνδεση του Βαρικού με κανένα κέντρο (εκτός από τις Τετάρτες λόγω αγοράς ).

   Αυτό που ζητάμε είναι :

Να υπάρχει ένα καθημερινό δρομολόγιο το απόγευμα  6 μ.μ. και να συνεχίζεται η αστική σύνδεση με την Πτολεμαΐδα και τις περιόδους που τα σχολεία είναι κλειστά .

Να σημειωθεί ότι στα γειτονικά χωριά Δροσερό , Φούφα του Δήμου Εορδαίας που απέχουν από το Βαρικό   8  χιλιόμετρα υπάρχει καθημερινά αστική συγκοινωνία με την Πτολεμαΐδα . Στο ίδιο αίτημα που είχαμε κάνει στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας , η απάντηση (προφορική) ήταν , ( και από την περιφέρεια Κοζάνης και από την περιφέρεια Φλώρινας ) ότι ο οικονομικός επίτροπος δεν μπορεί να εγκρίνει χρηματικό ποσό για μεταφορά κατοίκων από έναν Δήμο σε γειτονικό Δήμο .

Οι κάτοικοι του Βαρικού δεν έχουν ίσο δικαίωμα στη συγκοινωνία ,ως φορολογούμενοι πολίτες ;

Μήπως πρέπει να μεταφερθεί η κοινότητα Βαρικού στο Δήμο Εορδαίας για να λυθεί το πρόβλημα που θέτει ο οικονομικός επίτροπος ; »

 Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ Υπουργοί

 

  1. Θα μεριμνήσει   το υπουργείο να ξεπεραστούν οι κρατικές αγκυλώσεις της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,  ώστε να λύσουν το σημαντικό συγκοινωνιακό πρόβλημα τους οι κάτοικοι της ακριτικής κοινότητας του Βαρικού;
  2. Είναι δυνατή η μεταφορά της κοινότητα Βαρικού από το Δήμο Αμυνταίου στο Δήμο Εορδαίας;

 

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εκδόθηκε σήμερα το πρωί η Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.13805/4- 3-2021 που ορίζει τα νέα μέτρα για την περίοδο από ...