Αρχική > Ενέργεια > Στη μάχη οι λιγνιτικές μονάδες λόγω αυξημένης ζήτησης και καύσωνα

Στη μάχη οι λιγνιτικές μονάδες λόγω αυξημένης ζήτησης και καύσωνα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Τρεις λιγνιτικές μονάδες, από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ήταν ενταγμένες στο σύστημα σήμερα (στοιχεία μέχρι τις 2 το μεσημέρι) και ετοιμάζεται να βάλει μπροστά και η 4η, όπως επίσης και η Μελίτη, προκειμένου να κρατηθούν οι υψηλές ανάγκες σε ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη χώρα.

Όπως σχολίασε σχετικά μιλώντας στον «Π» ο γενικός γραμματέας του «Σπάρτακου» Σάκης Μάστορας: «Όταν το σύστημα χρειάζεται ενίσχυση, ο λιγνίτης είναι πάντα εδώ και θα στηρίζει για να υπάρχει ενεργειακή επάρκεια στη χώρα. Οι μονάδες φαίνεται ότι χρειάζονται».

Σύμφωνα με στοιχεία από το διαχειριστή του συστήματος, μέχρι και τις 2 το μεσημέρι ο λιγνίτης ήταν σε ποσοστό 11% στο σύστημα (σε σύνολο 7109 MW είχε 819 MW), το φυσικό αέριο σε ποσοστό 52% (3664 MW), τα υδροηλεκτρικά σε ποσοστό 9% και Φ/Β-ανεμογεννήτριες σε ποσοστό 25%. Οι εισαγωγές έφταναν τα 220 MW.
Με την επέλαση του καύσωνα τα επόμενα 24ωρα, ωστόσο, αναμένεται να αυξηθεί και η ζήτηση στο σύστημα.

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Υπόθεση Ροτβάιλερ: Η μητέρα του 5χρονου Στάθη για τη δικαστική απόφαση: «Δεν μου ζήτησαν μια συγνώμη» – Τι λέει και ο δικηγόρος της Ζήσης Βρίκος -VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η κυρία Αγάπη, μητέρα του 5χρονου Στάθη, του παιδιού που είχε βρει τραγικό θάνατο από σκυλιά ράτσας Ροτβάιλερ ...