Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Στα ύψη η κόντρα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης – Μετά την κατάληψη του ΠΑΜΕ και την παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων

Στα ύψη η κόντρα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης – Μετά την κατάληψη του ΠΑΜΕ και την παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΜεγαλώνει το ρήγμα στους κόλπους του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας εν όψει συνέχισης των εργασιών του επαναληπτικού 35ου συνεδρίου που είχε ακυρωθεί από τα δικαστήρια, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες του συνεδρίου και να μην πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη της εφορευτικής επιτροπής που είχε προγραμματιστεί για τις 7μ.μ. της Δευτέρας.

Ειδικότερα, μετά τα επεισόδια που απειλήθηκαν στις εργασίες του συνεδρίου την  Κυριακή με συνέπεια τη διακοπή των εργασιών, επεισοδιακή ήταν το απόγευμα της Δευτέρας και η απόπειρα συνέχισης των εργασιών του συνεδρίου με την εκλογή εφορευτικής επιτροπής. Καθώς  μέλη της Ταξικής Ενότητας και σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Εργατικού Κέντρου, διαμαρτυρόμενα για την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων γύρω από το Εργατικό Κέντρο. Οι αστυνομικές δυνάμεις απομακρύνθηκαν μετά από παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, ωστόσο η εκλογή εφορευτικής επιτροπής πήρε αναβολή.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη “ΔΑΚΕ Εργατικού Κέντρου Κοζάνης” καταγγέλλει τα στελέχη του ΠΑΜΕ ότι «παρεμπόδισαν για μία ακόμη φορά τη νόμιμη διεξαγωγή συνεδρίου», ενώ η “Ταξική Ενότητα” από την πλευρά της δήλωσε ότι εμπόδισε τη διεξαγωγή συνεδρίου με νόθους αντιπροσώπους.

 

Η ανακοίνωση της “ΔΑΚΕ”

«Στελέχη του ΠΑΜΕ έκαναν κατάληψη του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

Κατέλαβαν το «σπίτι» τους μέσα στο οποίο οι ίδιοι δραστηριοποιούνται. Ουσιαστικά δεν το κατέλαβαν παρά μόνον έδιωξαν βίαια τις άλλες παρατάξεις.

Με την συμμετοχή τραμπούκων οι οποίοι δεν έχουν καμία εργασιακή ιδιότητα αλλά και καμία σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα, παρά μόνον την επιφοίτηση του Κ.Κ.Ε  ως προστατών των εργαζομένων, διέκοψαν βίαια παρόντος της δικαστικού αντιπροσώπου, τις εργασίες του συνεδρίου που είχαν ξεκινήσει με κάθε νόμιμο τρόπο με την συμμετοχή της πλειοψηφίας των συνέδρων.

Σε μία ακόμη επίδειξη ξεπερασμένoυ συνδικαλιστικού ακτιβισμού, τα στελέχη του ΠΑΜΕ Ν. Κοζάνης παρεμπόδισαν για μία ακόμη φορά την νόμιμη διεξαγωγή συνεδρίου, το οποίο θα λύσει το πρόβλημα διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και θα δώσει διέξοδο ενασχόλησης με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Είναι φανερό πως το ΠΑΜΕ αποφάσισε ΠΟΛΙΤΙΚΑ να διαλύσει τις εργασίες του συνεδρίου γιατί πλέον είναι ξεκάθαρος ο στόχος του και εποχιακά βρίσκει στην περιοχή σύμμαχο την κυβέρνηση η οποία για τους δικούς της λόγους έχει την ίδια στόχευση.

ΝΑ ΜΗΝ YΠΑΡΧΕΙ συνδικαλιστικό κίνημα ειδικά τώρα που η κυβέρνηση

Διαλύει τις εργασιακές σχέσεις

Υπερφορολογεί εργαζόμενους και επαγγελματίες

Ξεπουλά τις μονάδες και τα ορυχεία της ΔΕΗ

Μεταφέρει με το έτσι θέλουν χιλιάδες εργαζόμενους στους ιδιώτες             μεγαλοκαρχαρίες

Πραγματοποιεί αναγκαστικές απολύσεις με το πρόσχημα της εθελουσίας εξόδου

Απόδειξη περίτρανη της συνεργασίας τους είναι η ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση στην κατάληψη. Η εντολή του Τόσκα να φύγει η αστυνομία αφήνοντας το ΠΑΜΕ να μπλοκάρει όλες τις λειτουργίες του Εργατικού Κέντρου αποκαλύπτει αυτή τη συνεργασία.

Τα ερωτήματα όμως που προκύπτουν θα τα απαντήσουν θέλουν δεν θέλουν:

Είναι δυνατόν οι «συνάδελφοι» της Αγωνιστικής Συνεργασίας –ΠΑΜΕ αφ’ ενός να αποδέχονται τον ΔΙΟΡΙΣΜΟ 4 τεσσάρων μελών τους στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου από την Αστική Δικαιοσύνη ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση της, για διεξαγωγή του συνεδρίου και αφ’ ετέρου να προβαίνουν σε έκτροπα για να μην συμμετέχουν τα σωματεία για τα οποία ακυρώθηκαν οι διεργασίες του προηγούμενου συνεδρίου;

Πως θα υλοποιηθούν οι αποφάσεις των δικαστηρίων;

Πως θα γίνουν πράξη οι αποφάσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων;

Δηλαδή οι αποφάσεις της Αστικής Δικαιοσύνης είναι καλές μόνο όταν είναι βολικές για το ΠΑΜΕ;

Τo σίγουρο είναι ένα. Το ΠΑΜΕ και η κυβέρνηση δεν θέλουν να υπάρχει συντεταγμένο σοβαρό κίνημα το οποίο σε συνεργασία με τη Γ.Σ.Ε.Ε. θα δίνει το στίγμα της ευθύνης στην αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων.

Το ΠΑΜΕ και η κυβέρνηση θέλουν απολυμένους εργαζόμενους και εργασιακές θέσεις διαλυμένες για να εκμεταλλεύονται την αγανάκτησή τους και να τους μετατρέπουν σε εξαναγκασμένους υποχείρια του ΣΥΡΙΖΑ και του Κ.Κ.Ε.

Χρόνια τώρα η ίδια ξεπερασμένη στρατηγική της αριστεράς και της γνωστής «δημοκρατίας» της.

Καλούμε όλους τους εκλεγμένους συνδικαλιστές να αντιληφθούν έστω και τώρα την τεράστια ευθύνη που έχουν εάν συνεχίσουν να ανέχονται τον πολιτικό στόχο του ΠΑΜΕ το οποίο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ και σε άλλα εργατικά κέντρα πραγματοποιεί αντίστοιχες έκνομες ενέργειες.

Σ’ ό,τι μας αφορά ως  ΔΑΚΕ δεν θα αφήσουμε να περάσουν αυτά τα σχέδια.

Θα υπερασπισθούμε την νομιμότητα και την συντεταγμένη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος στην χώρα.

Δεν έχουμε δικαίωμα να θυσιάσουμε τους αγώνες του συνδικάτου στις πολιτικές σκοπιμότητες κανενός κόμματος.»

 

Η ανακοίνωση της “Ταξικής Ενότητας”

«Ακόμη μια φορά οι προσπάθειες των εργατοπατέρων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ έπεσαν στο κενό καθώς μετά την παρέμβαση των ταξικών σωματείων, των εργαζομένων, αποτράπηκαν οι νόθες διαδικασίες για εκλογή “εφορευτικής επιτροπής”, διαδικασίες τις οποίες η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν σαν τους «κλέφτες» μεσ’ τη νύχτα χωρίς να έχουν αυτό το δικαίωμα και χωρίς ειδοποίηση των αντιπροσώπων.

Δεν πέρασε επίσης η προσπάθεια της ασφάλειας να τρομοκρατήσει έχοντας έντονη παρουσία γύρω από το Εργατικό Κέντρο. Μετά από τη δυναμική  κατάληψη του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου από τις ταξικές δυνάμεις  αποχώρησαν.

Μετά την αποφασιστική στάση των εργαζόμενων οι εργατοπατέρες έφυγαν χωρίς να έχουν καταφέρει να πετύχουν τα αντεργατικά τους σχέδια για να βάλουν στο χέρι και να αλυσοδέσουν το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Αυτή την ώρα οι ταξικές δυνάμεις πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Κοζάνης με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων.

Τους κάνουμε γνωστό ότι όποια προσπάθεια και να μεθοδεύσουν για να περάσουν τα αντεργατικά του σχέδια θα βρουν τους εργαζόμενους της Κοζάνης μπροστά τους.

 

Η Τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει.

Συνδικάτα ταξικά – Όχι εργοδοτικά.»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Πέτσας: 120 δόσεις «για να πατήσει ο κόσμος στα πόδια του» – 25.000.000 παραγγελίες για εμβόλια

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την εστίαση «δύσκολη εξίσωση» και, σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι ακόμη και όταν ανοίξει, δεν θα ...