Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Στα 68 εκατ. € ο προϋπολογισμός του Δήμου Εορδαίας για το 2016  

Στα 68 εκατ. € ο προϋπολογισμός του Δήμου Εορδαίας για το 2016  

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στα 68 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Εορδαίας για το έτος 2016, που ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Πέμπτης.

Ο προϋπολογισμός του 2016 καταρτίζεται κάτω από μεγαλύτερες πιέσεις από ό,τι συντάχθηκε ο προηγούμενος, λόγω των δύσκολων οικονομικών των δήμων αλλά και διότι οι περιορισμοί αυξάνονται συνεχώς με τις καινούριες διατάξεις που έρχονται και πρέπει να είναι εναρμονισμένος με τις διατάξεις αυτές, ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης.

?????????????

 

Συγχάρηκε τους υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου που εργάστηκαν για τη σύνταξή του και τόνισε ότι στον προϋπολογισμό δίνεται βαρύτητα στην ποιότητα ζωής και την κοινωνική πολιτική με την ελάφρυνση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι οι οφειλές του δήμου προς τρίτους- εξαιρουμένων των έργων, ανέρχονται σε 1.200.000 ευρώ.

Στον προϋπολογισμό, πρόσθεσε ο κ. Ζαμανίδης, αποτυπώνονται τα οικονομικά μεγέθη του τεχνικού προγράμματος του δήμου και οι μειώσεις που αποφασίστηκαν στα δημοτικά τέλη από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το μεγαλύτερο σκέλος του προϋπολογισμού, σημείωσε, αποτελούν τα τακτικά έσοδα και έξοδα και οι ανελαστικές δαπάνες, όπως η μισθοδοσία του προσωπικού και η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων τα οποία έχουν προϋπολογιστεί με βάση τα προϋπολογισθέντα και τα μέχρι σήμερα εκτελεσθέντα του 2015 για να υπάρχει μια ρεαλιστική προσέγγιση, ωστόσο στη νέα χρονιά θα γίνει και η απαραίτητη τροποποίησή του.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παρασκευή Βρυζίδου ανέφερε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες θα έπρεπε να υπάρχει στοχευμένος προσανατολισμός στο να δίνεται προτεραιότητα σε έργα που θα παρέχουν οικονομική ανάσα στην τοπική κοινωνία. Δήλωσε ότι η παράταξή της στηρίζει τον προϋπολογισμό σε ό,τι αφορά έργα ενταγμένα που έχουν κωδικούς ή είναι συνεχιζόμενα και όχι κωδικούς με γενικόλογο σχεδιασμό. «Περιμένουμε να έρθουν αυτά στο επόμενο διάστημα με τροποποίηση του προϋπολογισμού», είπε.

Ο προϋπολογισμός του δήμου καταρτίστηκε στη βάση του κρατικού προϋπολογισμού που είναι στοχευμένος στη λιτότητα και στις περικοπές που επιβάλλει το πλαίσιο της δημοσιονομικής στρατηγικής και των μνημονιακών συμβάσεων, ανέφερε η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Αντωνία Χόλμπα, η οποία και τον καταψήφισε. Καθώς, όπως εξήγησε, στηρίζεται στη μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και την υπερφορολόγηση των πολιτών. Δεν προβλέπεται να χτιστεί ούτε ένα σχολείο την ώρα που τα μισά νηπιαγωγεία στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα ισόγεια πολυκατοικιών με άθλιες υποδομές, πρόσθεσε, καθώς και ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για αντισεισμική θωράκιση ή για αντιπλημμυρική προστασία και ζήτησε να διεκδικηθούν οι πόροι των δήμων που έχουν παρακρατηθεί αυθαίρετα από την κεντρική διοίκηση.

Την τεράστια περικοπή πόρων προς τους ΟΤΑ, πλέον του 60% στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής, στηλίτευσε και ο δ.σ. της αντιπολίτευσης, Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι λείπει το όραμα και η ανάπτυξη από τον παρόντα προϋπολογισμό και απαίτησε να ορθώσει ανάστημα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν, ώστε να μπορεί κάθε δήμος να εφαρμόσει την πολιτική του αντί να προσπαθεί να διαχειρίζεται την καθημερινή μιζέρια.

2

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη