Αρχική > Slider > «Σοβαρό πρόβλημα με την υδροδότηση του Βελβεντού» – Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μ. Στεργίου απευθύνει έκκληση

«Σοβαρό πρόβλημα με την υδροδότηση του Βελβεντού» – Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μ. Στεργίου απευθύνει έκκληση

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

«ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ – ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ»

Τον κώδωνα του κινδύνου για μεγάλο πρόβλημα με την υδροδότηση στο Βελβεντό, κρούει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μανώλης Στεργίου, ζητώντας από τον νυν δήμο να λάβει πρωτοβουλίες και να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημα το οποίο εντοπίζεται και πάλι στον Μπιτζινίσιο, με αποτέλεσμα το μισό Βελβεντό να ήταν μέχρι την Παρασκευή για έκτη ημέρα χωρίς νερό.

Σε μήνυμά του στο facebook ο κ. Στεργίου έγραψε χαρακτηριστικά πως: «ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Νέα απόπειρα για το πόσιμο νερό σήμερα. Ομάδα συμβούλων (Κουρτέλης, Μύρος, Κουκάλης) από τη νέα δημοτική αρχή (που αναλαμβάνει 1η Σεπτεμβρίου) ανέβηκε και πάλι στον Μπιτζινίσιο. Σήμερα έγινε καθαρισμός μονοπατιού για να προσεγγιστεί το φρεάτιο στον Μπιτζινίσιο και ακολούθως έρευνα μήπως υπάρχουν ρίζες που φράζουν την είσοδο των αγωγών και εμποδίζουν την όδευση του νερού προς Βελβεντό. Δεν βρέθηκαν ρίζες. Το πρόβλημα παραμένει. Το μισό Βελβεντό δεν έχει νερό για έκτη μέρα. Ενημερώθηκε η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Σερβίων-Βελβεντού (που είναι ο αρμόδιος) και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ΠΕ Κοζάνης. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και επείγον. Ο καλλικρατικός Δήμος Σερβίων-Βελβεντού απών».

Μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» ο κ. Στεργίου έκανε λόγο για ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά την υδροδότηση του Βελβεντού, πρόβλημα που ξεκίνησε το 2017 και συνεχίζεται. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε από την πρώτη στιγμή, όταν και εντοπίστηκε το πρόβλημα, από την ΜΚΟ Βελβεντού, κάνοντας συζητήσεις με τον Δήμο, σημειώνοντας πως δεν έγινε το παραμικρό, ως αποτέλεσμα το νερό να μην διέρχεται του αγωγού και να μην καταλήγει στο δίκτυο ύδρευσης του Βελβεντού.
Ήδη με πρωτοβουλία κατοίκων έκαναν αυτοψία στο σημείο, έλεγξαν αν έχουν πρόβλημα οι σωλήνες (αν το κεντρικό φρεάτιο ήταν βουλωμένο), κάτι που δεν ισχύει, με τον κ. Στεργίου να σημειώνει πως εξαιτίας της κατολίσθησης οι αγωγοί έχουν πρόβλημα και το νερό δεν διέρχεται. «Δεν γίνεται να μείνουν μέσα στο κατακαλόκαιρο χωρίς νερό. Οι ευθύνες είναι τεράστιες. Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να προκαλέσει σύσκεψη άμεσα και να ληφθούν άμεσα μέτρα. Είναι αδιανόητο να μην έχουμε νερό. Ο Δήμος πρέπει να αναλάβει μια υπεύθυνη λύση», τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας έκκληση προς τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες και να δρομολογηθεί μια λύση άμεσα.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη