Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > SOS από εργολάβους – αυτοκινητιστές συνεργαζόμενους με τη ΛΑΡΚΟ από Καστοριά, Σέρβια, Κοζάνη – Δυναμική κινητοποίηση στις 11 το πρωί στα διόδια Πολυμύλου

SOS από εργολάβους – αυτοκινητιστές συνεργαζόμενους με τη ΛΑΡΚΟ από Καστοριά, Σέρβια, Κοζάνη – Δυναμική κινητοποίηση στις 11 το πρωί στα διόδια Πολυμύλου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σε δυναμική κινητοποίηση προχωρούν συντονισμένα οι εργαζόμενοι και εμπλεκόμενοι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις με τη ΛΑΡΚΟ, από Καστοριά, Σέρβια και Κοζάνη, προκειμένου, όπως οι ίδιοι τόνισαν να έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους. Η διαμαρτυρία θα γίνει στις 11 το πρωί της Παρασκευής στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης.

Τα μέλη του συντονιστικού που έχει συσταθεί από Καστοριά, αλλά και από Σέρβια και Κοζάνη, βρέθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη στην Κοζάνη, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Νικόλαος Κάκος, εκπρόσωπος και μέλος του συντονιστικού οργάνου που έχει συσταθεί στην Καστοριά: «Θα κάνουμε μια δυναμική κινητοποίηση για να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά μας και να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι στην κάθοδο του δρόμου, και όχι απλά στο χείλος». Ο ίδιος είναι ένας από τους απολυθέντες της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι μάλιστα θα κοινοποιήσουν ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρονται και τα ποσά που οφείλονται στους αυτοκινητιστές Καστοριάς, Σερβίων και Κοζάνης αλλά και στον εργολάβο της ΛΑΡΚΟ, ζητώντας να στηριχθούν και ζητώντας την συμπαράσταση του κόσμου, στην ειρηνική διαμαρτυρία τους, λέγοντας πως το πρόβλημα είναι τεράστιο για τις περιοχές αυτές.

Άλλος εργαζόμενος έκανε λόγο για «διαχρονικό έγκλημα», λέγοντας πως έρχεται φτωχοποίηση των περιοχών, για αυτό και θα κάνουν αυτή τη διαμαρτυρία, με τον κόσμο στο πλευρό τους.

«Δεν θίγεται μόνο η κοινωνία των Σερβίων, αλλά και η Καστοριά και η Ευρύτερη περιοχή και οδηγούνται στη φτώχεια πάνω από 400 οικογένειες», είπε άλλος.

Οι εργαζόμενοι ζητούν τα δεδουλευμένα τους και τα χρωστούμενα, όπως λένε χαρακτηριστικά.
«Δεν θίγεται μόνο η κοινωνία των Σερβίων, αλλά και η Καστοριά και η Ευρύτερη περιοχή και οδηγούνται στη φτώχεια πάνω από 400 οικογένειες», είπε άλλος.
1.750.000 ευρώ είναι τα χρήματα που οφείλονται στους αυτοκινητιστές της Καστοριάς, ενώ στον εργολάβο οφείλονται στα 2.300.000 ευρώ της Καστοριάς. Οι εργαζόμενοι ζητούν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους άμεσα.

Ο κ. Κάκος λαμβάνοντας το λόγο, είπε μεταξύ άλλων πως έχουν τη στήριξη του περιφερειάρχη, και ζητούν άμεσα επαφές με την Αθήνα, και ενημέρωση των βουλευτών και τον αρμόδιο υπουργό, ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, ζήτησε ομόφωνα να στηρίξει το περιφερειακό το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και να γίνουν οι ενέργειες για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και την εξυγίανση της επιχείρησης χωρίς να χαθούν δουλειές. Συνολικά οι οφειλές της ΛΑΡΚΟ σε τρίτους είναι 15 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 8 εκ. ευρώ αφορούν δεδουλευμένα σε εργαζόμενους στη Δ., Μακεδονία, για αυτό και ζητήθηκε συνάντηση στα υπουργεία οικονομικών, όπου και θα τεθεί το θέμα της ΛΑΡΚΟ και θα τεθεί επισήμως το θέμα αλλά και το ψήφισμα.

Ζ.Π-Β.Σ.
Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Δυστυχώς η αγορά μας καλείται να λειτουργήσει άλλη μια φορά με τη μέθοδο του click away»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δυστυχώς η αγορά μας καλείται να λειτουργήσει άλλη μια φορά με τη μέθοδο του click away. Είναι μια ...