Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων – Θα συνεχίσουν να καταβάλλονται οι συντάξεις στις χήρες κάτω των 55 ετών

Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων – Θα συνεχίσουν να καταβάλλονται οι συντάξεις στις χήρες κάτω των 55 ετών

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Συνάδελφοι,

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Τάσο Πετρόπουλο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Γενικός Γραμματέας της ΓΕΝ.Ο.Σ-ΔΕΗ συν. Τάσος Νίκας από την Εύβοια, ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΓΕΝ.Ο.Σ – ΔΕΗ συν. Κουρουτός Ταξιάρχης από την Αθήνα, ο Πρόεδρος του σωματείου μας Τάσος Δημάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ νομού Κοζάνης κ. Μουμουλίδης Θέμης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.

Στη συνάντηση που διήρκησε μιάμιση ώρα τέθηκε το σύνολο των θεμάτων:
Α). Τις αμέσως επόμενες ώρες κατατίθεται τροπολογία με την οποία ακυρώνεται το άρθρο 2 του νόμου 4472/2017. Αυτό σημαίνει ότι οι περικοπές των συντάξεων όχι μόνον δε θα γίνουν αλλά ακυρώνονται οριστικά. Επίσης 600.000 περίπου συνταξιούχοι θα δουν και αυξήσεις.
Β). Ένα θέμα που το σωματείο μας το κυνήγησε από την αρχή είναι το θέμα των συντάξεων χηρείας (Γνωρίζετε ήδη, ότι η εγκύκλιος που αφορά τη χήρα με τα ανήλικα παιδιά πως θα συνεχίσει να πληρώνεται έως ότου ενηλικιωθούν, ανεξάρτητα από την ηλικία της, βγήκε μετά από δική μας παρέμβαση). Στη συνέχεια και σε όλες μας τις συναντήσεις με στοιχεία που πήραμε από τον ασφαλιστικό μας φορέα ζητούσαμε να τροποποιηθούν ή να εξαλειφθούν διατάξεις από το άρθρο 12 του νόμου 4387/2016 που αφορά στις συντάξεις χηρείας. Σχετικά με αυτό το θέμα ο κ. Πετρόπουλος μας ανακοίνωσε ότι: «ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΗΡΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ» και ότι αυτό μπορούμε να το ανακοινώσουμε. ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΑΥΤΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ. Αυτό δε σημαίνει ότι λύθηκαν και όλα τα προβλήματα. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες έως ότου εξαλειφθούν όλες οι αδικίες. Ξεκινήσαμε ήδη τη συζήτηση για το θέμα των επικουρικών μας συντάξεων και συμφωνήθηκε να δοθεί συνέχεια για το ζήτημα αυτό.
Τέλος ο Υφυπουργός ζήτησε από τη διευθύντρια του γραφείου του να επικοινωνήσει με το διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ για να ξεκινήσουν να πληρώνονται άμεσα τα εφάπαξ των συναδέλφων μας (αποφάσεις έτοιμες που έχουν σταλεί από τον Αύγουστο και η αρμόδια διευθύντρια του ΕΤΕΑΕΠ με διάφορα προσχήματα δεν πληρώνει).
Για το Δ/Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Αναστάσιος Δημάκης Παναγιώτης Λόφτσαλης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team