Με τον Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη συναντήθηκαν Θεσμικοί Φορείς και εκπρόσωποι από την πρώην Δημοτική Ενότητα Ελλησπόντου, με αφορμή τις εξελίξεις έπειτα από την παρέμβαση του Συλλόγου Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου στην συνέντευξη Τύπου, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της ΔΕΗ σε Ορυχεία και ΑΗΣ της περιοχής.
Την πρωτοβουλία της συνάντησης είχε ο Αντιδήμαρχος Ελλησπόντου Υψηλάντη Αριστοτέλης Πουτακίδης και συμμετείχαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ακρινής Παύλος Πουτογλίδης, Αγίου Δημητρίου Θεοχάρης Πεχλιβανίδης, Ρυακίου Κωνσταντίνος Τηλαβερίδης, το προεδρείο του Συλλόγου Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου με τους Ηλία Σισμανίδη (πρόεδρος), Ηλία Τεντζογλίδη (γενικός γραμματέας), Παναγιώτη Καζαντζίδη (αντιπρόεδρος), Αγγελή Τριανταφυλλίδη (υπεύθυνος επικοινωνίας) και εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης ο Αλέξανδρος Κοκκινίδης.
Το θέμα της συνάντησης αφορούσε την ενημέρωση του Δημάρχου με όσα συνέβησαν στις 11 Φεβρουαρίου 2017, στην έναρξη της συνέντευξης Τύπου του προέδρου της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη και την άρνηση του να συναντήσει τους κατοίκους και το προεδρείο με τα μέλη του Συλλόγου Ανέργων& Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, για να του παραδώσουν επιστολή με τα θέματα που αφορούν την περιοχή και να ενημερωθούν γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο ο κύριος Παναγιωτάκης αποφεύγει να τους συναντήσει και να τους απαντήσει ακόμα.
Στην συνέχεια συζητήθηκαν με σοβαρότητα οι εξελίξεις έπειτα από την παρέμβαση του Συλλόγου στην Συνέντευξη, οι οποίες έχουν να κάνουν με κατηγορίες, διώξεις, απολογίες και απολύσεις Εργαζομένων (Έκτακτου και Αορίστου Προσωπικού) από την ΔΕΗ και τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα και ειδικότερα την Παρασκευή που πέρασε, για τα οποία ενημερώθηκε και συνομιλούσε με το γραμματέα του Συλλόγου κατά την διάρκεια των εξελίξεωνκαι των κινητοποιήσεων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς.
ΣτηνΣύσκεψη μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στην αντιμετώπιση των παραπάνω ακραίωνδιαδικασιών που επιβάλλει η ΔΕΗ σε κατοίκους της περιοχής και εργαζόμενους της, οι οποίοι το μόνο που ζήτησαν και ζητάν ήταν ακρόαση, συνάντηση και διάλογος με τον πρόεδρο της ΔΕΗ και αντί για αυτά τα απλά τους «απάντησαν» αρνητικά με απαγορεύσεις, απολογίες και απολύσεις.
Όλοι κατέληξαν και συμφώνησαν ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί στην ΔΕΗ να λειτουργεί αυθαίρετα και να αντιμετωπίζει κατοίκους και εργαζόμενους με καθεστώτα τρομοκρατίας και δικτατορίας και να αποσυρθούν οι διώξεις και οι κατηγορίες των κατοίκων και των εργαζομένων.
Αποφασίστηκε επίσης να υπάρξουν σύντομα συναντήσεις για την διευθέτηση του παραπάνω θέματος και να παρθούνπρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα από την πλευρά του Δήμου για να συζητηθεί και να αποφασισθεί ο ρόλος και οι σχέσεις της ΔΕΗ με τις τοπικές κοινωνίες, έτσι ώστε να σχεδιαστεί και να προγραμματιστεί το μέλλον της περιοχής και των κατοίκων.
Στην δίωρη περίπου σύσκεψη αναφέρθηκαν συνοπτικά επίσης και άλλα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής της πρώην Δημοτικής Ενότητας Ελλησπόντου όπως :
- Μελέτες Α.Π.Θ. και Ε.Μ.Π. για το Εξασθενές Χρώμιο και οι ενέργειες του Δήμου Κοζάνης και της ΔΕΥΑΚ με βάση την Μελέτη του ΑριστοτελείουΠανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,
- το θέμα των μηνύσεων κατά πάντων υπευθύνων που είναι σε εξέλιξη.
- Λογαριασμοί ΔΕΥΑΚ για το νερό με Εξασθενές Χρώμιο
- Μελέτη Βιωσιμότητας περιοχής και τι συμβαίνει με το θέμα αυτό
- Τοπικός Πόρος και Έργα στον Ελλήσποντο
- Προσλήψεις ΔΕΗ και Κριτήρια
- Σωληνωτός Ταινιόδρομος Μεταφοράς Τέφρας ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου
- Αξιοποίηση Πάρκου Αγίου Παντελεήμονα στον Άγιο Δημήτριο
- Φωτισμός – Προστασία Διασταυρώσεων και δρόμου Τετραλόφου, Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου και ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου
- Φωτισμός Διασταυρώσεων Αγροτικού Δρόμου Ακρινής – Αγίου Δημητρίου και Γέφυρας Μαυροδενδρίου – Ακρινής – Αγίου Δημητρίου
- Μετεγκατάσταση Ακρινής
- Αντιδράσεις και αρνήσεις που προκαλούν από πλευράς ΔΕΗ προς την Τοπική Κοινότητα Ακρινής για την αντιμετώπιση προβλημάτων, αλλά και απέναντι σε ιδιώτες που απασχολούνται στην Επιχείρηση.