Επισκέψεις στα Υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΑΙ Τροφίμων πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βίκυ Ευταξά, την περασμένη εβδομάδα.
Η Γενική Γραμματέας από την Τετάρτη 18/6/2014 έως και την Παρασκευή 20/6/2014 είχε συναντήσεις εργασίας με τις ηγεσίες των τριών Υπουργείων, στη διάρκεια των οποίων συζήτησε σημαντικά θέματα για την αποτελεσματικότερη και απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς και ζητήματα που απασχολούν την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Στη συνάντησή της με το νέο Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο η Γενική Γραμματέας συζήτησε ζητήματα που αφορούν στο ρόλο των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, τις αρμοδιότητες και τα οργανογράμματα τους καθώς και τις ιδιαιτερότητες της Α.Δ.Η.Δ-Μ σε σχέση με τις άλλες Αποκεντρωμένες, αλλά και ζητήματα έλλειψης προσωπικού. Ταυτόχρονα έθεσε θέματα δυσλειτουργιών που προκύπτουν στους ΓΟΕΒ – ΤΟΕΒ εξαιτίας της οργάνωσής τους.
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όπου συναντήθηκε με την ηγεσία του και υπηρεσιακούς παράγοντες και συζήτησαν διαδικαστικά θέματα αλλά και οργανωτικά ζητήματα όπως, η εφαρμογή του νέου προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», η κινητικότητα και η αξιολόγηση των υπαλλήλων κ.α.
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος συζήτησε η κα. Ευταξά με το νέο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρη Κουκουλόπουλο. Συγκεκριμένα κατά την επίσκεψή της στο Υπουργείο, έθεσε το θέμα των οφειλών των ΓΟΕΒ – ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ και πως μπορεί να διευθετηθεί, την αύξηση των κονδυλίων για τα προγράμματα των Νέων Γεωργών, συζήτησε προτάσεις για την αναβάθμιση του πρότυπου Κέντρου Κτηνοτροφίας και Εκπαίδευσης Βλάστης και ταυτόχρονα αντάλλαξε απόψεις για την εξειδίκευση των μέτρων του πυλώνα II της νέας ΚΑΠ που περιλαμβάνει στοχευόμενα, πολυετή προγράμματα, τα οποία συντάσσονται από τα κράτη μέλη της Ε.Ε και συγχρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς, εθνικούς και ιδιωτικούς πόρους, με στόχο την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών που εμφανίζει η ύπαιθρος σε κάθε κράτος μέλος, αναδεικνύοντας πάντα τον πολλαπλό ρόλο που έχει και πρέπει να έχει η γεωργία στην ανάπτυξη της υπαίθρου.