Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Σήμερα 15/2 και αύριο 16/2 οι εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης

Σήμερα 15/2 και αύριο 16/2 οι εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Συνάδελφε, συναδέλφισσα: στα Σούπερ Μάρκετ, στα πολυκαταστήματα, στο εμπόριο, στον επισιτισμό και τις υπηρεσίες, εργαζόμενοι στα 8μηνα, στα delivery και άνεργοι του κλάδου.

Πάρε μέρος στις εκλογές του σωματείου που θα γίνουν στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης (Ζαφειράκη 4 & Πλακοπίτη Ν). Το Σάββατο 15 Φλεβάρη από τις 10:30 μέχρι τις 15:30 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00 και την Κυριακή 16/2 από τις 08:00 μέχρι τις 20:00.

Οι εκλογές του σωματείου μας πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας. Είναι η περίοδος που συνοδεύεται με μέτρα και συμβάσεις που έχουν σαφή στόχευση: αφού πλήρωσαν οι εργαζόμενοι για την κρίση που οι ίδιοι ΔΕΝ δημιούργησαν, να πληρώσουν τώρα και την ανάπτυξή τους!

  • κατάσταση στον κλάδο των ιδιωτικών υπαλλήλων αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη της έντασης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων για να αυγαταίνουν τα κέρδη των αφεντικών. Συνεχίζεται η επίθεση στους μισθούς, στις συντάξεις, στην ασφάλιση, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στα όρια συνταξιοδότησης, στα επιδόματα, στις αποζημιώσεις. Στο σύνολο του κλάδου επικρατούν τα εξαντλητικά ωράρια, η εργοδοτική τρομοκρατία, οι απλήρωτες ή μισοπληρωμένες υπερωρίες, η δουλειά για λίγους μήνες, η περιπλάνηση από εργοδότη σε εργοδότη, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζόμενων στα delivery. Εντείνεται η σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων με νέα μέτρα, όπως η σταδιακή κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το Black Friday, η παράνομη επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων στον εργοδότη κλπ.

 

Ακόμα χειρότερες είναι οι συνθήκες στον κλάδο του επισιτισμού και της εστίασης όπου δεν υπάρχει κανένα συγκροτημένο δικαίωμα. Επικρατούν η ανασφάλιστη εργασία, τα εξευτελιστικά μεροκάματα και η ανυπαρξία σταθερού ωραρίου. Οι εργαζόμενοι στερούνται ακόμη και τα τσακισμένα δικαιώματα που διατηρούνται για τις συμβάσεις αορίστου χρόνου, είναι αποκλεισμένοι από οποιαδήποτε παροχή στην υγεία, την κοινωνική ασφάλιση. Επιπλέον, η εργασιακή ομηρία των ελαστικών σχέσεων εντείνει το φόβο για σύγκρουση και διεκδίκηση, αποτελεί μοχλό πίεσης για την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

 

Αλλά και οι «ωφελούμενοι» στα προγράμματα που πλασάρονται τάχα για τη μείωση της ανεργίας, ενώ στην ουσία ανακυκλώνουν και μοιράζουν τη φτώχια, εργάζονται για τρείς και εξήντα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με ημερομηνία λήξης, παρόλο που στις θέσεις που εργάζονται είναι απολύτως απαραίτητοι. Και ενώ καλύπτουν πάγιες ανάγκες και υπηρεσίες, δεν αποκαλούνται εργαζόμενοι, παρά χαρακτηρίζονται «ωφελούμενοι», μια ωραία λέξη που κρύβει από πίσω της την άγρια εκμετάλλευση και διαγράφει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Πρόκειται για ένα οργανωμένο έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων για την ανακύκλωση της ανεργίας και την εξασφάλιση φτηνού εργατικού δυναμικού χωρίς δικαιώματα.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων έδωσε όλες του τις δυνάμεις και πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα στην ενημέρωση, την οργάνωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού. Δεν έλειψε από καμία μάχη του εργατικού κινήματος, συμμετείχε και πάλεψε για την επιτυχία κάθε απεργιακού αγώνα του προηγούμενου διαστήματος, ανέδειξε προβλήματα τοπικά αλλά και συνολικά, με ανακοινώσεις και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και μαθητείας, έδωσε σκληρή μάχη μαζί με το ταξικά προσανατολισμένο κίνημα της πόλης, κόντρα στη νοθεία και την σιγή νεκροταφείου που επιχειρείται από τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα των εργαζομένων στη συλλογική οργανωμένη συνδικαλιστική δράση μέσα από τα συνδικάτα τους, την ανάγκη για κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Εναντιώθηκε στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στις λευκές νύχτες και τις μαύρες Παρασκευές, ανέδειξε τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και μέτρα ασφαλείας και την απλήρωτη εργασία των πρακτικάριων στους χώρους της μαθητείας και κατάρτισης, εκεί που σπουδάζει η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης.

  • οργανωμένη πάλη των χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

 

Σε αυτό τον αγώνα καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν μπροστά, να αποφασίσουν τη σύγκρουση με αυτή την πολιτική της κυβέρνησης και των βιομηχάνων, να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή. Την απόφαση αυτή φοβούνται και τρέμουν οι εκμεταλλευτές μας. Δεν είναι ανίκητοι. Ο αγώνας της εργατιάς μπορεί να τους σαρώσει.

Στις εκλογές του σωματείου μας συμμετέχουμε συνειδητά, ψηφίζουμε

μαζικά!

Δυναμώνουμε το σωματείο, γινόμαστε δραστήρια μέλη. Δίνουμε

δύναμη στη δύναμή μας!

Μόνοι και αδύναμοι επαιτούμε! Δυνατοί κι οργανωμένοι απαιτούμε!

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Από σήμερα έως και τις 22/9 οι εγγραφές των επιτυχόντων α΄ φάσης στο ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Από το ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας σας ενημερώνουμε ότι ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των επιτυχόντων της Α΄φάσης στις παρακάτω ειδικότητες του ...