Σηματοδοτεί κάτι ο χώρος που επέλεξε ο Σ. Κασσελάκης να συναντήσει συντρόφους στην Πτολεμαΐδα;
Σε αλλεπάλληλες συνεχείς συνεδριάσεις έχει αναγκαστεί να προσφύγει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τις τελευταίες μέρες, με κύριο και αποκλειστικό, ορισμένες φορές, θέμα την αξιολόγηση, αρχικά, και έπειτα την αντίδραση σε κάποια ενέργεια ή κίνηση του κ. Στέφανου Κασσελάκη (σ. σ. πρώην, έκπτωτου, ή μήπως παραμένοντα Προέδρου του κόμματος; Δεν είμαστε σίγουροι ποιο επίθετο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε καθώς η ιδιότητα του ποικίλει και εξαρτάται από το αν μιλάς με υποστηριχτή του, πολέμιο του ή ουδέτερο που απλώς παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν, αλλά από μακριά).
Για παράδειγμα, προχθές η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίασε και όπως αναμενόταν καταδίκασε την ενέργεια του να ανεβάσει δική του ιστοσελίδα στο ίντερνετ μέσω της οποίας απευθύνεται προς τους πολίτες που τον στηρίζουν και θα ήθελαν την επάνοδο του στην ηγεσία του κόμματος.
***
Θα είναι, άραγε, αυτή η τελευταία φορά που η Πολιτική Γραμματεία ασχολήθηκε με τον πρώην, έκπτωτο ή παραμένοντα Πρόεδρο του κόμματος;
Το πιθανότερο έως απόλυτα σίγουρο είναι πως όχι, αλλά δεν αποκλείεται για την επόμενη φορά που θα κληθεί να ελέγξει κάποια ενέργεια του την αφορμή να έχει δώσει η Πτολεμαΐδα!
***
Όταν λέμε βέβαια Πτολεμαΐδα δεν εννοούμε την πόλη, ούτε κάποιον ή κάποιους από τους ανθρώπους της, αλλά για μια επιλογή που έκανε ο κ. Κασσελάκης, ή οι συνεργάτες του, σχετικά με το χώρο όπου θα συναντήσει σήμερα τους συντρόφους του.
Και για ν’ ακριβολογούμε, όχι με το χώρο αυτόν καθ’ αυτόν, αλλά για το όνομα που έχει αυτός ο χώρος.
«Δίφωνο»!
***
Τι έχει το όνομα «Δίφωνο»;
Τίποτα το μεμπτό ή το επιλήψιμο.
Πρόκειται για ένα όνομα εύηχο που εύκολα μένει στη μνήμη κάποιου, άρα ως επιλογή μια χαρά είναι για έναν τέτοιο χώρο.
Ναι, αλλά το πρόβλημα είναι πώς θα το δουν και θα το αξιολογήσουν οι περιβόητοι «87», οι κύριοι Παύλος Πολάκης, Απόστολος Γκλέτσος, Χρήστος Σπίρτζης και όλοι όσοι αντιμάχονται τον κ. Κασσελάκη.
Εάν εκτιμήσουν πως το όνομα, «Δίφωνο», υπονοεί και παραπέμπει σε μια δεύτερη φωνή που θέλει να αναπτύξει ο κ. Κασσελάκης έχοντας κατά νου να δημιουργήσει ένα νέο, δεύτερο, κόμμα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα έχουμε οπωσδήποτε πολιτικό θέμα και μάλιστα μείζον.
***
Θέμα το οποίο θα κληθεί και πάλι να εξετάσει και να αποφασίσει σχετικά η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η οποία ως γνωστόν δεν λογαριάζει γιορτές, Κυριακές και αργίες, και συνεδριάζει ανά πάσα ώρα και στιγμή εφόσον πρόκειται για το καλό της Αριστεράς και του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου εν γένει.
Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως δεν θα δημιουργούνταν θέμα αν ο χώρος συγκέντρωσης ονομαζόταν «Μονόφωνο» ή αν λεγόταν «Τρίφωνο».
***
Αν ονομαζόταν «Μονόφωνο» ίσως να εκλαμβάνονταν σαν μια προσπάθεια του κ. Κασσελάκη να φιμώσει όλες τις άλλες φωνές και ν’ ακούγεται μόνο η δική του.
Κατηγορία την οποία του έχουν προσάψει ήδη ορισμένοι εκ των συντρόφων του και με το «Μονόφωνο» θα ήταν σαν να… έξυνε πληγές.
***
Αν λεγόταν «Τρίφωνο» ίσως ορισμένοι να εκτιμούσαν ότι με την επιλογή αυτή θέλει να στείλει το εξής μήνυμα:
«Είμαι έτοιμος να κάνω νέο, δεύτερο, κόμμα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά άμα χρειαστεί μπορώ να κάνω και τρίτο!»
Γιατί όχι;
Σύμφωνα με την βασικότερη των υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη, την κ. Θεοδώρα Τζάκρη, και το σακάκι του να βάλει… υποψηφιότητα για Πρόεδρος θα εκλεγεί με 92%!
Άρα, αν το σακάκι του μπορεί να πιάσει το 92%, φαντάζεστε τι ποσοστά μπορεί να πετύχει ο ίδιος αυτοπροσώπως.
Κάτι τέτοιο μεταφραζόμενο σε ψηφοφόρους σημαίνει πως θα έχει μεγάλο αριθμό, οπότε μπορεί να διαθέσει ένα μέρος εξ αυτών για να δημιουργήσει και τρίτο κόμμα, για να υπάρχει κάτι σαν… εφεδρεία σε περίπτωση που οι αντίπαλοι του καταφέρουν να πείσουν και πάλι τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να υπερψηφίσουν πρόταση μομφής εναντίον του, αφαιρώντας του την Προεδρία από το δεύτερο κόμμα που θα έχει εν τω μεταξύ συστήσει.
***
Όλα τα παραπάνω σας φαίνονται εξωπραγματικά ή σαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας;
Συγγνώμη αλλά κάνετε λάθος.
Όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα το τελευταίο διάστημα, με το ΣΥΡΙΖΑ είναι κάθε τι πιθανό, όσο απίθανο και αν φαντάζει.