Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Συγκίνηση στην Αναστάσιμη Θεία λειτουργία στον παλιό οικισμό Κομάνου

Συγκίνηση στην Αναστάσιμη Θεία λειτουργία στον παλιό οικισμό Κομάνου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα στον παλαιό οικισμό Κομάνου όπου στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε Θεία λειτουργία από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εορδαίας π. Νικηφόρο Μανάδη, παρουσία του Προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος Κωνσταντίνου Μαυρόπουλου και δεκάδων Κομανιωτών.

???????????????????????????????

Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας τελέσθηκε τρισάγιο στα Κοιμητήρια του παλιού οικισμού Κομάνου και μοιράστηκαν στους κατοίκους κόκκινα αυγά και γλυκά.

4

«Θα πρέπει να προστατεύσουμε τον ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου, έτσι ώστε για πολλά χρόνια να μπορούμε να γιορτάζουμε το χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης», τα λόγια του π. Νικηφόρου.

2

Μπορεί οι κάτοικοι του παλιού Κομάνου Εορδαίας να έχουν εγκαταλείψει «αναγκαστικά»  τον οικισμό λόγω μετεγκατάστασης του χωριού, όμως η ψυχή τους παραμένει εκεί, σε ότι απέμεινε όρθιο και αυτό δεν είναι άλλο από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην Εκκλησιαστική Επιτροπή αλλά και στην Τοπική Κοινότητα και οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών ζώντας τη δική τους… Ανάσταση στις ρίζες τους.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team