Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Σε τροχιά υλοποίησης το Μουσείο Κρόκου – Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για ανάδοχο – Β. Μητσόπουλος (Πρόεδρος Συνεταιρισμού): «Θα βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη του προϊόντος»

Σε τροχιά υλοποίησης το Μουσείο Κρόκου – Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για ανάδοχο – Β. Μητσόπουλος (Πρόεδρος Συνεταιρισμού): «Θα βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη του προϊόντος»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η ανέγερση του Μουσείου για τον Κρόκο και των γραφείων της Διοίκησης του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγών Κοζάνης. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 1.2 εκατομμυρίων ευρώ, με την ολοκλήρωση του οποίου θα προβάλλεται το προϊόν στην τοπική κοινωνία αλλά και θα προωθείται στην παγκόσμια αγορά καλύπτοντας τη σημερινή απουσία διεθνούς προβολής.

Η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας έχει προκηρύξει ήδη με ανοιχτή διαδικασία την επιλογή αναδόχου, μάλιστα μπορούν να κατατίθενται προσφορές μέχρι και την 5η Μαΐου. Η αποσφράγιση των προσφορών από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα γίνει στις 11 Μαΐου, ενώ το έργο έχει ορίζοντα υλοποίησης ένα χρόνο από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Μέσω της προβολής, με την κατασκευή του Μουσείου, αναμένεται κατά πρώτον η αύξηση παραγωγής και κατά δεύτερον η αύξηση πωλήσεων του προϊόντος. Το μουσείο θα αναγερθεί σε δύο ορόφους συνολικού εμβαδού 1.200 τ.μ. περίπου με υπόγειο.

Θα περιλαμβάνει χώρο μουσείου με φωτεινή οροφή, γραφεία διοίκησης, εστιατόριο, αναψυκτήριο, μονάδα συσκευασίας, αλλά και ζωντανή γνωριμία την ιστορία του κρόκου και της παραγωγικής του διαδικασίας.

Η σημασία υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου είναι πολύ μεγάλη και δίνει ακόμα ένα μέσο στήριξης και προβολής στους Κροκοπαραγωγούς ώστε το «χρυσάφι» της γης να εδραιωθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Το έργο χρηματοδοτείται με το ποσό 1.200.00,00 (συν Φ.Π.Α.) από το Π.Δ.Ε της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης Βασίλης Μητσόπουλος, τόνισε πως με το Μουσείο Κρόκου θα βελτιωθούν οι παραγωγικές δομές του Συνεταιρισμού, σημειώνοντας πως πέρα από το χώρο του Μουσείου θα υπάρχει, στο ισόγειο και το υπόγειο, ένας σύγχρονος χώρος συσκευασίας του προϊόντος.

«Θα βοηθήσει πολύ την ανάπτυξη στο συσκευασμένο προϊόν», όπως και το Μουσείο, θα είναι επισκέψιμο για το κοινό», τόνισε χαρακτηριστικά. Το μουσείο θα γίνει σε χώρο μπροστά από όπου τώρα βρίσκονται τα γραφεία του συνεταιρισμού.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΕΠΣ Κοζάνης: 25 γκολ στα παιχνίδια του Σαββάτου- Εντυπωσιακές νίκες για Εορδαϊκό, Σιάτιστα και Φούφα- Ισοπαλία στους Πύργους- Αποτελέσματα- Πρόγραμμα Κυριακής

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ιδιαίτερη παραγωγική ήταν η πρώτη φάση της 2ης αγωνιστικής στην Α΄ ΕΠΣ Κοζάνης αφού στα 4 παιχνίδια που ...