Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Σε μια εβδομάδα αναλαμβάνει ο νέος Καλλιτεχνικός Σύμβουλος του ΔΗΠΕΘE Κοζάνης

Σε μια εβδομάδα αναλαμβάνει ο νέος Καλλιτεχνικός Σύμβουλος του ΔΗΠΕΘE Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του ο Λευτέρης Γιοβανίδης, ο νέος Καλλιτεχνικός Σύμβουλος του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Το διοικητικό συμβούλιο του περιφερειακού θεατρικού οργανισμού, έπειτα από την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων των δεκαπέντε υποψηφίων, στην πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε να παραδώσει τα ηνία του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για τον επόμενο χρόνο στον 43χρονο σκηνοθέτη, ο οποίος σπούδασε σκηνοθεσία στις ΗΠΑ, διαθέτει υψηλή θεατρική παιδεία και έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με μεγάλους θεατρικούς οργανισμούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Θέμη Λιάκο, «θα πρέπει να τελειώσουν οι «γραφειοκρατικές διαδικασίες», να αναρτηθεί η πρόσληψή του στη «διαύγεια» και εκτιμούμε ότι στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ο κ. Γιοβανίδης θα έρθει στην Κοζάνη, προκειμένου να δοθεί η επίσημη συνέντευξη Τύπου για την ανάληψη των καθηκόντων του». Στην πρώτη του συνέντευξη ο νέος Καλλιτεχνικός Σύμβουλος θα παρουσιάσει την καλλιτεχνική του πρόταση για το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Πάντως, ο Θ. Λιάκος, έκανε λόγο για μια «δύσκολη επιλογή», υπό την έννοια ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων είχε πολύ καλή παρουσία στις συνεντεύξεις και πολύ καλά βιογραφικά». Αρχικά επελέγησαν πέντε υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων το δ.σ. έκανε την τελική επιλογή. Με βάση τα κοινά κριτήρια που τέθηκαν για όλους τους υποψηφίους, ο Λ. Γιοβανίδης ήρθε πρώτος στη συνολική βαθμολογία και ήταν η τελική επιλογή για τη θέση του Καλλιτεχνικού Συμβούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες «έπαιξε» και το όνομα τοπικού σκηνοθέτη, ο οποίος όμως ήρθε δεύτερος στη συνολική βαθμολογία.

Να σημειωθεί ότι ο Λ. Γιοβανίδης βρισκόταν στις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο που γινόταν οι συνεντεύξεις των υποψηφίων για τη θέση του Καλλιτεχνικού Συμβούλου. Ειδοποίησε το δ.σ. ότι ήταν αδύνατον να παραστεί και διαβεβαίωσε ότι μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα, είναι πρόθυμος να πάρει το αεροπλάνο και να έρθει αμέσως στην Κοζάνη για την συνέντευξη ενώπιον του δ.σ. του ΔΗΠΕΘΕ. Ήρθε πράγματι και έδωσε την συνέντευξη την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, δηλαδή λίγες ημέρες μετά την συνέντευξη των υπολοίπων. Οι πληροφορίες λένε ότι η ενέργειά του αυτή, να έρθει από την Αμερική και να πάρει κατ’ ευθείαν το αεροπλάνο για Κοζάνη, εκτιμήθηκε δεόντως, καθώς έδειξε το ουσιαστικό του ενδιαφέρον για το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

O Λευτέρης Γιοβανίδης σπούδασε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη και σε ηλικία 23 χρονών εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ όπου σπούδασε σκηνοθεσία θεάτρου στα Michael Howard Studio και Herbert Bergohof Studio της Νέας Υόρκης. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα στο Actor’s Studio NYC. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2000. Έχει σκηνοθετήσει 33 έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει μεταφράσει 14 θεατρικά έργα και έχει πραγματοποιήσει την θεατρική διασκευή έξι βιβλίων. Επίσης έχει σκηνοθετήσει τις τελετές απονομής μεταλλίων για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής του 2007 στην Πάτρα. Έχει διδάξει το μάθημα υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού στη σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Επίσης έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, το Φεστιβάλ Αθηνών, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, τον Ελληνικό Κόσμο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Κρατικό Θέατρο Κροατίας (Kazaliste Marina Drzica).

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι οι υποψήφιοι για τη θέση του Καλλιτεχνικού Συμβούλου του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ήταν οι παρακάτω: Αμανατίδης Στέλιος, Ανδρέου Μαίρη, Βασιλειάδης Γιώτης, Γιοβανίδης Ελευθέριος, Ζέρβας Αθανάσιος, Κανατάς Νικόλαος, Κάλοου Χρήστος, Κατερινόπουλος Ανδρέας, Κέφαλος Νίκος, Μελίδης Κώστας, Μουμούρης Μάξιμος, Πρωτοψάλτου Αναστασία, Τάτσης Ορέστης, Χατζηθεοδώρου Δημήτριος και Χλιαράς Στέλιος.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Συνομιλώντας με τον 20ο αιώνα» – 40 συνεντεύξεις του Γιώργου Λιάνη με σημαντικά πρόσωπα θα λάβουν «σάρκα και οστά» την Κυριακή στην Πτολεμαΐδα – Όσα είπε ο γνωστός δημοσιογράφος για το Αμύνταιο, την Πτολεμαΐδα και την «παρακμή» της Ελλάδας σήμερα -VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Συνομιλώντας με τον 20ο αιώνα» τιτλοφορείται το νέο βιβλίο του Γιώργου Λιάνη, ένα βιβλίο συλλογή σαράντα συνεντεύξεων που ...