Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Σε καθεστώς σταδιακής κατάργησης από 1η Ιουλίου οι μονάδες Ι, ΙΙ, Ι και IV του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Σε καθεστώς σταδιακής κατάργησης από 1η Ιουλίου οι μονάδες Ι, ΙΙ, Ι και IV του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
Δάλλας

Σε καθεστώς σταδιακής κατάργησης (phase out) οδηγούνται από την 1η Ιουλίου, οι μονάδες ΑΗΣ Αγίου ΔημητρίουΙ, ΙΙ, ΙΙΙ και ΙV, παρά τον επίσημο προγραμματισμό της ΔΕΗ για κλείσιμο το ’22. Αιτία είναι το γεγονός ότι οι μονάδες δεν πληρούν την κοινοτική οδηγία του 2010, για μείωση αερίων ρύπων μέχρι 30 Ιουνίου 2020.

Όπως λένε καλά γνωρίζοντες κύκλοι της  ΔΕΗ στον «Π», οι επενδύσεις που έγιναν από την προηγούμενη ηγεσία της Διεύθυνσης μελετών και Κατασκευών με τις επενδύσεις ξηρής αποθείωσης δεν έφεραν τα προβλεπόμενα εντός του απαραίτητου χρόνου.

Οι ίδιοι κύκλοι, τονίζουν μάλιστα ότι η εταιρεία ατύχησε στην αναβάθμιση των μονάδων και στο να «προλάβει» τους χρόνους που προβλεπόταν με βάση την κοινοτική οδηγία, ωστόσο η 30η Ιουνίου είναι αύριο Τρίτη.

Με την εταιρεία να έπρεπε να φροντίσει νωρίτερα για τον εν λόγω σχεδιασμό, οι τέσσερις μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου οδηγούνται σε παροπλισμό.

Η προηγούμενη διοίκηση, όμως, πελαγοδρομούσε ανάμεσα στην ξηρή και την υγρή αποθείωση, θέλοντας να αποφύγει τη δαπάνη της υγρής αποθείωσης που ήταν μεγαλύτερη. Αλλά, αδυνατώντας να εξυπηρετήσει με ξηρή αποθείωση, η οποία θα μπορεί να έχει ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά. Η ξηρή αποθείωση έτσι όπως έχει προβλεφθεί να γίνει, οδηγεί σε έναν και μόνο προμηθευτεί και αυτό είναι από μόνο του ένα ζήτημα.

«Η προηγούμενη ηγεσία της ΔΜΚΘ ασχολούνταν περισσότερο με τα κομματικά της καθήκοντα και λιγότερα με την ικανοποίηση αυτών των αναγκών. Όπως, βεβαίως, και το managment, θα μπορούσε να έχει πάρει και νωρίτερα αποφάσεις», μεταφέρουν οι ίδιοι κύκλοι της ΔΕΗ.
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης, με τα σενάρια που ακούγονται ότι οι μονάδες θα λειτουργούν σε περιορισμένη λειτουργία 1500 ωρών ανά έτος μέχρι το ’22, πρόθεση είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τηλεθέρμανση να αντιμετωπιστεί με γενικότερες και πιο αποφασιστικές επιλογές και όχι τόσο με τις ήδη υπάρχοντες μονάδες, με λύση συνολική που θα συνδυάζει και τον Αγ. Δημήτριο.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Υπόθεση Ροτβάιλερ: Η μητέρα του 5χρονου Στάθη για τη δικαστική απόφαση: «Δεν μου ζήτησαν μια συγνώμη» – Τι λέει και ο δικηγόρος της Ζήσης Βρίκος -VIDEO

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Η κυρία Αγάπη, μητέρα του 5χρονου Στάθη, του παιδιού που είχε βρει τραγικό θάνατο ...