Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ- Τι δηλώνει στον «Π» ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΤ- ΟΤΕ, Γιώργος Παπαμάρκου: «Η διοίκηση επιδιώκει να ανοίξει την κερκόπορτα των απολύσεων»

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ- Τι δηλώνει στον «Π» ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΤ- ΟΤΕ, Γιώργος Παπαμάρκου: «Η διοίκηση επιδιώκει να ανοίξει την κερκόπορτα των απολύσεων»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Για περισσότερες από 15 ημέρες συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΤΕ, οι οποίοι αντιδρούν στα σχέδια της διοίκησης για το πρόγραμμα εθελουσίων αλλά και της υπογραφής σύμβασης με διάρκεια μόνο 12 μηνών από 1-1-2020.

Όπως δηλώνει στον «Π» ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνικών ΟΤΕ(ΠΕΤ-ΟΤΕ), Γιώργος Παπαμάρκου(κατάγεται από τα Σέρβια), οι εργαζόμενοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν βάλει πλάτη στο να κρατηθεί όρθιος ο ΟΤΕ υπογράφοντας μειωμένες συμβάσεις κατά 11% στους μισθούς τους, με τον όρο όμως να μην προχωρήσει καμία απόλυση.

Από πέρυσι το Μάρτιο, η διοίκηση του ΟΤΕ κάλεσε περίπου 70-80 φύλακες να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου, ενώ έχει στο σχεδιασμό να σπάσει τον όμιλο σε θυγατρικές εταιρίες για βασικά κομμάτια όπως το τεχνικό, το εμπορικό και το κομμάτι της υποστήριξης:

«Μιλάμε για 15000 θέσεις εργασίας που με τη λογική της διοίκησης θα είναι στον αέρα από 1-1-2021. Εμείς ζητάμε τουλάχιστον 2ετή σύμβαση ώστε όλοι οι συνάδελφοι να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους και εφόσον περάσει το τμήμα τους στις θυγατρικές εταιρίες», υποστηρίζει ο Γιώργος Παπαμάρκου.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται πως ο ΟΤΕ με 1,2δις κερδοφορία, 300εκ. μέρισμα στους μετόχους(περισσότερα από τη μισθοδοσία), προχωράει σε τέτοιες κινήσεις, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει τηρηθεί και η συμφωνία του «1 προς ένα»(για τους εργαζόμενους που φεύγουν) και έχει φτάσει η αναλογία στη μία πρόσληψη ανά 15 αποχωρήσεις.

Η απεργία σημειώνει πολλά καλά ποσοστά, ειδικά τις πρώτες ημέρες, με τα ποσοστά να αγγίζουν το 80% ενώ οι κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες έως τις 12 Γενάρη.

«Εάν περάσει αυτό το πράγμα την επόμενη ημέρα ανοίγει η κερκόπορτα των απολύσεων», σημειώνει στον «Π» ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΤ-ΟΤΕ, Γιώργος Παπαμάρκου.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας