Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Σχολικό πρωτάθλημα ανακύκλωσης υλοποιεί ο Δήμος Εορδαίας

Σχολικό πρωτάθλημα ανακύκλωσης υλοποιεί ο Δήμος Εορδαίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Ο Δήμος Εορδαίας σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ  Α.Ε. διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή 2-3-2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας  εκδήλωση, προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών-Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» στα Σχολεία της Εορδαίας.

Υποδεχόμενος τους Καθηγητές και τους Δασκάλους ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης αφού τους  ευχαρίστησε για την παρουσία τους αναφέρθηκε στους στόχους της εφαρμογής του εν λόγω προγράμματος τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε στα Σχολειά μας, για να καλλιεργήσουμε την ιδέα της ανακύκλωσης και να αυξήσουμε τα υλικά τα οποία θα διαχωρίζονται στην Πηγή τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους, όσο και για να μειώσουμε το κόστος επεξεργασίας των απορριμμάτων το οποίο έχει διπλασιαστεί και θα πρέπει ως Δήμος  να μπορέσουμε να καλύψουμε την αυξημένη δαπάνη.

Σε αυτή την κατεύθυνση είχαμε την ιδέα να διοργανώσουμε ένα Διαγωνισμό στα Σχολεία μας , ένα Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης, το οποίο θα ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος , με την απονομή των επάθλων στα διακριθέντα Σχολεία του Δήμου μας» .   

      Την πρωτοβουλία του Δήμου Εορδαίας χαιρέτησε η Κατερίνα Γιαννακούλα Περιβαλλοντολόγος και στέλεχος της ΔΙΑΔΥΜΑ, η οποία παρουσίασε το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιείται εδώ και τρία χρόνια στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team