Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Σχολή πυροσβεστών- ΤΕΙ Μαιευτικής: Αθλητικές δεξαμενές για τις ομάδες

Σχολή πυροσβεστών- ΤΕΙ Μαιευτικής: Αθλητικές δεξαμενές για τις ομάδες

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Για πάρα πολλά χρόνια οι ομάδες της Εορδαίας σε όλα τα αθλήματα είχαν ένα μεγάλο παράπονο του τύπου «γιατί να μην έχουμε και εμείς μια σχολή όπως το ΤΕΙ στη Κοζάνη μήπως και έρθει κάποιος αθλητής αθλήτρια».

 

Πράγματι το ΤΕΙ της Κοζάνης αποτελούσε μια τεράστια δεξαμενή όπου όλες οι ομάδες της Κοζάνης και των γύρω περιοχών από αυτήν ανακάλυπταν αθλητές και αθλήτριες και έκαναν ανέξοδες μεταγραφές-μετακινήσεις για όσο καιρό φοιτούσαν στη σχολή (και δεν ήταν λίγα).

 

Πόσες και πόσες ομάδες δεν ωφελήθηκαν από την παρουσία αυτών των παιδιών και πραγματοποιούσαν αξιόλογες πορείες στα πρωταθλήματα που έπαιρναν μέρος και πολλές κέρδιζαν και ανόδους.

Βέβαια θα αναρωτιόταν κανείς ότι και η Πτολεμαΐδα δεν ήταν μακριά. Ναι δεν έχει άδικο αλλά για να σκεφτεί πως για να έρθει χρειαζόντουσαν έξτρα λεφτά για βενζίνες- εισιτήρια ενώ ήταν και μια σχετική ταλαιπωρία για τα παιδιά αφού θα ήθελε πολύ περισσότερο χρόνο να χάνουν από τη μέρα τους μια θα υπήρχε και η μετακίνηση.

Έτσι όλοι προτιμούσαν τις ομάδες της Κοζάνης με αποτέλεσμα αυτές πάντα να είναι πιο τυχερές σε αυτό το θέμα.

 

Βέβαια υπήρχαν και κάποιοι που ερχόντουσαν και στη Πτολεμαΐδα αλλά ήταν ελάχιστοι.

 

Σε αυτή τη ζωή όμως  Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις (Πάολο Κοέλο), έτσι και στη Πτολεμαΐδα οι προσευχές όλων των ανθρώπων του αθλητικού χώρου άρχισαν να εισακούονται από τον Οκτώβριο του 2009 με τον ερχομό στη πόλη του ΤΕΙ Μαιευτικής και συνεχίστηκαν το 2017 με τη σχολή εκπαίδευσης Πυροσβεστών.

Πλέον οι ομάδες της Εορδαίας είχαν τη δική τους δεξαμενή όπου μπορούσαν να βρουν αθλητές και αθλήτριες που μπορούσαν να βοηθήσουν τις προσπάθειες τους.

 

Και όντως αυτό έγινε. Δειλά-δειλά στην αρχή αφού τα κορίτσια στο ΤΕΙ Μαιευτικής ήταν λίγα αλλά και πάλι βρέθηκε τότε μια κοπέλα από ένα νησί της Ελλάδας να βοηθήσει τη προσπάθεια του Αρίωνα στο βόλεϊ. Οι άνθρωποι του τότε έλεγαν πόσο τυχεροί είναι και πως αν συνεχιστεί αυτό θα είναι πολύ καλό.

Και πράγματι αυτό συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια και σε μεγαλύτερο βαθμό με την ομάδα βόλεϊ του Αρίωνα να είναι αυτή που κέρδισε την μεγαλύτερη βοήθεια και ενίσχυση.

 

Πριν 2 χρόνια περίπου τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα με τη σχολή πυροσβεστών μιας και υπήρχαν πολλοί αθλητές και αθλήτριες και έτσι οι ομάδες που ενισχύθηκαν και θα συνεχίζουν να το κάνουν έγιναν πολύ περισσότερες.

 

Θα πούμε ένα παράδειγμα με τον Εορδαϊκό που πέρσι έχοντας στις τάξεις του 4 παιδιά από τη σχολή πυροσβεστών έκανε περίπατο στη Β΄ Κατηγορία. Ήταν τόσο καλοί μάλιστα που οι άνθρωποι του έλεγαν χαριτολογώντας «πως τους ζητήσαμε να μείνουν αν και τελείωσαν τη σχολή».

 

Δεξαμενές αθλητών λοιπόν οι 2 σχολές και πλέον οι ομάδες της Εορδαίας έχουν και αυτή ένα εξτρά όπλο για την ενίσχυση τους όπως αυτές της Κοζάνης έχουν τα ΤΕΙ.

 

Αυτά τα χρόνια πάρα πολλοί αθλητές και αθλήτριες έχουν ενισχύσει τις ομάδες τις περιοχής και στο τέλος και οι 2 πλευρές έμειναν ικανοποιημένες από τη συνεργασία.

 

Φυσικά και οι σπουδαστές έχουν όφελος αφού μπορούν να συνεχίσουν να υπηρετούν το άθλημα που έκαναν στη πόλη από την οποία προήλθαν και έτσι «το ένα χέρι νίβει το άλλο…..)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Θεόφιλος Ηλιάδης

Αθλητικογράφος του e-ptolemeos.gr. Ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ από το 1990. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Μηχανολογίας Κοζάνης.