Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Σάββας Ζαμανίδης: Να προκηρυχθεί άμεσα το Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ – Και να λειτουργήσει Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο από του χρόνου στην Πτολεμαΐδα 

Σάββας Ζαμανίδης: Να προκηρυχθεί άμεσα το Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ – Και να λειτουργήσει Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο από του χρόνου στην Πτολεμαΐδα 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Παρέμβαση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη ζήτησε ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, στον αγιασμό του Ειδικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα μια σημαντική δομή για τα άτομα με αναπηρία στην Πτολεμαΐδα, η δημιουργία του Κέντρου Διημέρευσης ΑμεΑ.

img_9325

«Κύριε περιφερειάρχα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το Κέντρο Διημέρευσης για τα άτομα με αναπηρία. Δεν μένει τίποτε παρά να προκηρυχθεί το μέτρο. Δίνουμε μαζί τον αγώνα και πρέπει να γίνει αυτή η προκήρυξη το συντομότερο δυνατό», είπε ο κ. Ζαμανίδης απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη. Επισήμανε μάλιστα ότι «είμαστε έτοιμοι, δεν μας λείπε τίποτε, πρέπει να το ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατό.»

img_9331

Ο κ. Ζαμανίδης έθεσε ταυτόχρονα θέμα δημιουργίας Ειδικού Γυμνασίου και Ειδικού Λυκείου στην Πτολεμαΐδα από του χρόνου. Ανέφερε δε ότι έχει υπάρξει και μια συνεργασία με την προϊσταμένη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην κατεύθυνση αυτή, ζήτησε ωστόσο «και τη συνδρομή όλων, ώστε από του χρόνου να μπορεί να λειτουργήσει στην πόλη της Πτολεμαΐδας Ειδικό Γυμνάσιο και Ειδικό Λύκειο», σημειώνοντας: «Φαίνεται ότι μπορεί να γίνει εύκολα και σ’ αυτό ομολογώ ότι έχουμε και τη συμπαράσταση του δεύτερου βαθμού και γι’ αυτό θα το πετύχουμε.»

Για να επανέρθουμε όμως στο έργο «Κέντρο ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης για μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα», πρόκειται για μια δομή που αποτελεί χρόνιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος της περιοχής, η οποία έχει προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί σε υπάρχουσα δομή. Στο κτήριο του Γηροκομείου που ανήγειρε προ πολλών ετών η μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας δίπλα στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο και το οποίο ουδέποτε λειτούργησε, με αποτέλεσμα να γίνει βορά κλεφτών και βανδάλων που το λεηλάτησαν απ” ό,τι μπορούσαν, αφού το κτήριο ξεγυμνώθηκε στο μεταξύ από πόρτες, κουφώματα, είδη υγιεινής κλπ.. Το κτήριο αυτό παραχωρήθηκε πριν χρόνια από την μητρόπολη στη μη κερδοσκοπική εταιρεία “ΟΡΙΖΩΝ” για να στεγάσει την μονάδα Ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης για τα ΑμεΑ, ωστόσο για άγνωστους ακριβώς λόγους, κι ενώ κατά καιρούς δίνονταν διαβεβαιώσεις ότι εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, πέρασε μια 15ετία αλλά το έργο παραμένει ακόμα στα χαρτιά.

GIROKOMEIO

Παρακαλώ να υπάρχει ΕΝΕΡΓΟΣ σύνδεσμος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη