Αρχική > Αρθρογραφία > Σαν σήμερα 14 Ιουλίου 2007 – Γράφει ο Γεώργιος Τζέλλος

Σαν σήμερα 14 Ιουλίου 2007 – Γράφει ο Γεώργιος Τζέλλος

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφορμή για το παρόν κείμενο αποτέλεσε το τυχαίο γεγονός ότι συνάντησα σήμερα το απόγευμα στην Αιανή στον κόμβο μπροστά στον Άγιο Γεώργιο μια παρέα έξι Πτολεμαίδιωτών , που δεν γνώριζα, οι οποίοι είχαν γευματίσει το μεσημέρι στην Αιανή και μετά επισκέφθηκαν τη νέα λίμνη Ιλαρίωνα μέχρι τα Γρεβενά. Επέστρεφαν μέσω Αιανής για Κοζάνη και στάθηκαν μπροστά στο ναό και τον κοίταζαν. Τόλμησα και ρώτησα τους ξένους…( κοντολογίς)
-Πως από ΄δω;
-Μας αρέσει η Αιανή. Την επισκεπτόμαστε συχνά. Έχετε πολλές ομορφιές και δεν ξεχνάμε την υποστήριξη που μας δώσατε ως Δήμος όταν κάηκε το πολιτιστικό μας κέντρο το 2007
(φιλοφρόνηση προ εμένα, διότι τουλάχιστον ένας με γνώριζε). Εγώ ήμουνα και στη θεμελίωση του ναού σας το 2008 , είπε.
-Προφανώς είστε Μικρασιάτικης καταγωγής, είπα
-Οι μισοί ναι , οι άλλοι δυο Θρακιώτες και μια δικιά σας Κοζανίτισα.
-Στο μουσείο πήγατε; ρώτησα
-Ναι, πριν χρόνια …..

Οι δεσμοί μου με την Πτολεμαΐδα και την ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας είναι έντονοι καθώς από τον Απρίλιο του 1992 έως το τέλος του Αυγούστου του 1998 αποτέλεσε τον πρώτο και καθοριστικό σταθμό της υπηρεσιακής μου θητείας. Διατηρώ ακόμα είκοσι ένα χρόνια μετά επαφές με συναδέλφους , φίλους, επαγγελματίες και απλούς πολίτες και έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την περιοχή και τους ανθρώπους της.
Σκαλίζοντας το αρχείο μου βρήκα το παρακάτω από σχετικό δελτίο του γραφείου τύπου του Δήμου Αιανής.
Και τι σύμπτωση! Σαν σήμερα !!!!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΑΝΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

«Επιταγή 1000 ευρώ παρέδωσε( στις 13 Ιουλίου 2007) ο Δήμαρχος Αιανής Γεώργιος Τζέλλος στον ταμία του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας ως συμβολική ενίσχυση στην προσπάθεια που καταβάλουν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου να «ξαναχτίσουν» ότι γκρεμίστηκε στο κτίριο του Συλλόγου από την καταστροφική πυρκαγιά την Κυριακή του Θωμά.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιανής, μετά την εισήγηση του Δημάρχου, ήταν ομόφωνη, καταδεικνύοντας έτσι την θέληση των ανθρώπων της Αιανής για σύμπραξη σε όσους πραγματικά προσπαθούν και παράγουν πολιτισμό.
Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Αναστάσιος Τσαρούχας και ο ταμίας Σάκης Καδόγλου ευχαρίστησαν μέσω του Δημάρχου Αιανής όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανθρώπινη, όπως τη χαρακτήρισαν, αυτή πράξη που τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους. Θυμίζουμε ότι το κτίριο του Συλλόγου είχε καεί ολοσχερώς, αλλά η μεγάλη καταστροφή είναι στο αρχειακό υλικό και την βιβλιοθήκη του Συλλόγου, εκεί όπου χάθηκαν ανεκτίμητα κομμάτια της ιστορίας των Μικρασιατών και που είναι αδύνατο να αντικατασταθούν.
Ο Δήμαρχος Αιανής δήλωσε την συμπαράστασή του στο δύσκολο έργο τους τονίζοντας ότι η Αιανή έχει νιώσει την καταστροφή από πυρκαγιά, καθώς στις 17 Αυγούστου του 2005 είχε καεί ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου.»

Οι ΠτολεμαΪδιωτες αισθανόμενοι ηθική υποχρέωση ανταπέδωσαν αργότερα στο πολλαπλάσιο τη χειρονομία μας αυτή με υποστήριξη κάθε είδους. Ευχαριστήρια επίσκεψη Δημάρχου Γρηγόρη Τσιούμαρη με αντιπροσωπεία του Δ.Σ στην Αιανή, ομαδικές επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο, συμμετοχές καλλιτεχνών με εκθέσεις ζωγραφικής στο Α.Μ., επισκέψεις σχολείων στο Α.Μ και στο πάρκο, οικονομική στήριξη πολιτών για την ανέγερση Ι .Ν. Αγίου Γεωργίου , προσκλήσεις χορωδιών, οι ψησταριές γεμάτες από Εορδαίους και άλλα πολλά.

Η ΜΝΗΜΗ ……

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team