Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Σ. Ζαμανίδης: Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου Επέκτασης της Τηλεθέρμανσης στις Εργατικές Κατοικίες Πτολεμαΐδας & στον Οικισμό Καρδιάς στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Σ. Ζαμανίδης: Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου Επέκτασης της Τηλεθέρμανσης στις Εργατικές Κατοικίες Πτολεμαΐδας & στον Οικισμό Καρδιάς στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Δόθηκε το “πράσινο φως” για την επέκταση του δικτύου της Τηλεθέρμανσης στις Εργατικές Κατοικίες Πτολεμαΐδας και στο Νέο Οικισμό Καρδιάς του Δήμου Εορδαίας, καθώς το έργο εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2014-2020», με προϋπολογισμό 4.970.728 ευρώ.

Τη χαρμόσυνη είδηση ανακοίνωσε ο απερχόμενος Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ) με την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

 «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ I,II,III,IV ΚΑΙ V ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

Με την Απόφαση υπ` αρίθμ. 7727/20-08-2019 της Ειδικής Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΑ και ΕΚΤ του ΥΜΕΠΕΡΑΑ εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ I,II,III,IV ΚΑΙ V ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ».

 

Το έργο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ , στον άξονα προτεραιότητας «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΧΑΜΗΛΩΝ, ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2014-2020».

 

Με προϋπολογισμό 4.970.728 ευρώ το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση) 4.109.439 ευρώ και ιδία συμμετοχή της ΔΕΤΗΠ 861.289 ευρώ.

 

Στη συνέχεια της παραπάνω απόφασης ένταξης υποβάλλεται από την Δ.Ε.ΤΗ.Π. ο φάκελος για την έγκριση δημοπράτησης από την αρμόδια αρχή του προγράμματος, ώστε το έργο να δημοπρατηθεί.

 

Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των κατοίκων  των περιοχών Εργατικών Κατοικιών και νέας Καρδιάς, μετά από πολυετείς προσπάθειες προετοιμάζουμε την κατασκευή ενός ακόμη μεγάλου έργου της Τηλεθέρμανσης, με πολύ ευνοϊκή χρηματοδότηση και επιβεβαιώνουμε ότι η Τηλεθέρμανση συνεχίζει να αποτελεί  για τον Δήμο μας προτεραιότητα , ως φορέας μεγάλων επενδύσεων και υψηλών επιδόσεων,  προς όφελος των κατοίκων.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΕΤΗΠ

Ζαμανίδης Σάββας

Δήμαρχος Δήμου Εορδαίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Καστοριά: Μεγάλη φωτιά στο Μονόπυλο – Επιχειρούν πάνω από 20 πυροσβέστες και 2 καναντέρ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στο Μονόπυλο Καστοριάς – Επιχειρούν πάνω από 20 πυροσβέστες και ...