Αρχική > Slider > “Ξεκλειδώνει” ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης!

“Ξεκλειδώνει” ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ξεκλειδώνει ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις και εμπλοκή στη  διαδικασία πληρωμών για έργα δήμων, αλλά και τρίτων φορέων. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» που φέρνει στο «φως» τη συγκεκριμένη εξέλιξη, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μετά την υπογραφή της από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, η τροποποίηση της απόφασης του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την «Κατανομή, Διάθεση και καταβολή του Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών περιοχών παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς», σύμφωνα με την οποία τροποποιείται η αριθμ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ.5.179/οικ. 2284/06.02.2013 απόφαση του Υφ. Περιβάλλοντος.

Θυμίζουμε ότι ο Τοπικός Πόρος είχε μπλοκάρει μετά από καταγγελίες για αδιαφάνεια στο έργο της “Παιδόπολης” Φλώρινας, με το  ύποπτο των διαδικασιών της σύμβασης μεταξύ του Συλλόγου προς Διάδοσιν των Ελληνικών Γραμμάτων. Ο φάκελος του έργου είχε πάει στον Ελεγκτή νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να εξετάσει αν υπήρξαν παρατυπίες και αν προκύπτουν συγκεκριμένες ευθύνες, ενώ μάλιστα είχε χρειαστεί  η παρέμβαση του Εισαγγελέα  για τον έλεγχο των επίμαχων συμβάσεων.

Η εν λόγω διαδικασία «μπλόκαρε» την πληρωμή όλων των έργων που χρηματοδοτεί ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης στην περιοχή, αποτελώντας μεταξύ άλλων οικονομικό «βραχνά» και για δεκάδες επαγγελματίες και φορείς της περιοχής που είχαν να λαμβάνουν από τις πληρωμές του πόρου, μέσω δήμων και άλλων φορέων.

Δείτε το ΦΕΚ:

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team