Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Προτάσεις > Πυράντοχες πόρτες: Μια επιλογή ασφάλειας και προστασίας

Πυράντοχες πόρτες: Μια επιλογή ασφάλειας και προστασίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Οι πυράντοχες πόρτες μπορούν να παίξουν έναν ζωτικό ρόλο στη διατήρηση ενός χώρου ασφαλή και στη μείωση των πιθανοτήτων ζημίας ή καταστροφής της περιουσίας σας κατά τη διάρκεια μιας ενδεχόμενης πυρκαγιάς. Οι ελεγμένες πυράντοχες πόρτες που τηρούν τις προδιαγραφές της νομοθεσίας με τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα ΕΝ 1634. Οι τυπικές ξύλινες πόρτες έχουν το πολύ 20 λεπτά ζωής από την στιγμή που θα τις πλησιάσει φωτιά και μάλιστα αυτό εξαρτάται από τον τύπο του ξύλου της πόρτας.

Αντίστοιχα, με μεταλλικές πυράντοχες πόρτες μία πυρκαγιά μπορεί να καθυστερήσει 1-2 ώρες μέχρι να εισέλθει στον χώρο. Αναζητώντας πόρτες ασφαλείας πυρασφάλειας, τις λεγόμενες πυράντοχες πόρτες, θωρακίζετε τον χώρο σας και προστατεύετε την περιουσία σας. Μάλιστα, μπορείτε να βρείτε πόρτες σε πολλά χρώματα φροντίζοντας για την καλαισθησία του χώρου σας. Είναι κατασκευασμένες από πυράντοχα υλικά που προστατεύουν τον επαγγελματικό χώρο ή την κατοικία σας. Μια ανθεκτική θωρακισμένη πόρτα κατασκευασμένη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ΕΝ 1634 μπορεί να αποδειχτεί μια σωτήρια επιλογή και να δικαιώσει το κόστος της αφού θα προστατέψει όχι μόνο τα περιουσιακά σας στοιχεία αλλά και την ανθρώπινη ζωή.

Πέραν από πυράντοχες πόρτες, οφείλετε να εξοπλίσετε και την πολυκατοικία σας ή το κατάστημά σας με πυροσβεστικό εξοπλισμό όπως πυροσβεστήρας CO2 ή πυροσβεστήρας Ξηράς Σκόνης, ώστε να είστε πλήρως εξοπλισμένοι για μικρές εστίας φωτιάς ή για να κερδίσετε χρόνο μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική στον χώρο που καίγεται. Οφείλουμε να καλλιεργήσουμε όλοι μια σωστή κουλτούρας πυρασφάλειας και να την μοιραστούμε με όσους συγκατοικούμε ή εργαζόμαστε στον ίδιο χώρο για να διατηρήσουμε τον χώρο μας, τους ανθρώπους μας και την περιουσία μας ασφαλή σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Κατά την αναζήτηση σας σε εμπόρους ή κατασκευαστές για πυράντοχες πόρτες, θα χρειαστεί να δώσετε τις διαστάσεις για την πόρτα που χρειάζεστε, να διερευνήσετε τα υλικά με τα οποία είναι κατασκευασμένα, ενώ μπορείτε και να ζητήσετε ένα από τα διαθέσιμα χρώματα, που να ταιριάζει με τη φυσιογνωμία του επαγγελματικού χώρου ή της κατοικίας σας. Μην διστάσετε να ζητήσετε περαιτέρω πληροφορίες για την κατασκευή, τη φύση των υλικών, τον τρόπο λειτουργίας και συντήρησής της.

Για πυράντοχες πόρτες, μεταλλικές πόρτες Multiplay,  πυροβεστήρας CO2 και άλλα προϊόντα πυρασφάλειας μπορείτε να κάνετε μια εύκολη αναζήτηση στο pagomenos.gr όπου υπάρχει αναλυτική περιγραφή για τα προϊόντα καθώς και τιμές για τους πυροβεστήρες. Εκεί θα βρείτε πυράντοχες πόρτες από διάφορα υλικά και σε διαφορετικά χρώματα, ώστε να επιλέξετε αυτήν που ταιριάζει στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία και τις ανάγκες του χώρου σας.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team