Αρχική > Ελλάδα > #PublicEventsGoSocial: Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλά για το νέο του βιβλίο «Με κάθε τίμημα: Η μάχη για το μέλλον της Ευρώπης»

#PublicEventsGoSocial: Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλά για το νέο του βιβλίο «Με κάθε τίμημα: Η μάχη για το μέλλον της Ευρώπης»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Το Public και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος σας προσκαλούν, την Πέμπτη 11/3 στις 19:00, σε μια διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το νέο βιβλίο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, «Με κάθε τίμημα: Η μάχη για το μέλλον της Ευρώπης». Για τις προκλήσεις του ταχύτητα μεταβαλλόμενου 21ου αιώνα και την ευρωπαϊκή προοπτική συζητούν οι:

Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής

Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ, πρώην Υπουργός και Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής στο Sciences Po του Παρισιού, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Μαζί τους και ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας στο European University Institute, πρώην Υπουργός

Συντονίζει η Ξένια Κουναλάκη, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή»

11032021 papakonstantinou - 01

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σήμερα μαίνεται μια μάχη για το μέλλον της Ευρώπης. Μια μάχη για τη μορφή και την κατεύθυνσή της, το περίγραμμα και τα συστατικά στοιχεία της, τις αρχές, τις αξίες και τους κανόνες λειτουργίας της, και, σε τελική ανάλυση, για την ψυχή της. Για το ποιους αντιπροσωπεύει, και αν προσφέρει -και σε ποιους- όσα έχει υποσχεθεί. Έχουμε βγει από μια τρομερή οικονομική και κοινωνική κρίση ζωντανοί αλλά πληγωμένοι, διχασμένοι αλλά ακόμη μαζί. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, είχαμε μεγάλη δυσκολία να καταλήξουμε στις σωστές αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή· αλλά όταν έφτανε ο κόμπος στο χτένι, κατορθώναμε να βρούμε την πολιτική βούληση για να κρατήσουμε ζωντανό το εγχείρημα – «ό,τι κι αν χρειαστεί».

Καθώς η Ευρώπη αναζητά τη νέα της ταυτότητα μετά την κρίση, το νέο βιβλίο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ανιχνεύει τη νέα της πολιτική, οικονομική και θεσμική αρχιτεκτονική, για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει σε μία ταχύτατα μεταβαλλόμενη παγκόσμια οικονομία, αλλά και για να απαντήσει στο αίτημα για περισσότερη δημοκρατία και ευημερία.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και σπούδασε Οικονομικά στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ, λαμβάνοντας το διδακτορικό του από το London School of Economics. Εργάστηκε στον ΟΟΣΑ στη Γαλλία και επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από είκοσι χρόνια σπουδών και δουλειάς στο εξωτερικό. Εξελέγη βουλευτής το 2007 και στη συνέχεια ευρωβουλευτής. Τον Οκτώβριο του 2009, ανέλαβε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και από τη θέση αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης. Σήμερα είναι καθηγητής στο European University Institute.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία του «Game Over: Η αλήθεια για την κρίση» και «Με κάθε τίμημα: Η μάχη για το μέλλον της Ευρώπης».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Οι Ελληνες καπνίζουν περισσότερο στην πανδημία!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Πώς επηρέασε η πανδημία τη στάση των Ελλήνων απέναντι στο κάπνισμα; Πόσα ξέρουν, πραγματικά, οι καπνιστές για τις ...