Ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου Αποκατάστασης του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας, που βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα.
Το εγκαταλελειμμένο και ιστορικό κτήριο του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας, στην περιοχή του Αγροκηπίου, πρόκειται να πάρει το δρόμο της ουσιαστικής αποκατάστασης.
Το έργο προϋπολογισμού 343.000,00 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α), με χρηματοδότηση από τον Τοπικό Πόρο (ΕΑΠ) αποφασίστηκε στα μέσα Ιουλίου να δρομολογηθεί, ωστόσο τον Αύγουστο είχε κηρυχθεί άκυρος ο διαγωνισμός λόγω λάθους στη μελέτη του έργου. Η Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Εορδαίας το διόρθωσε και υπέβαλε εκ νέου Μελέτη στον διαγωνισμό, ο οποίος πλέον έχει ανάδοχο, την εταιρεία ΠΥΡΑΜΙΣ ΑΤΕ με ποσοστό έκπτωσης 11%.
διαβάστε σχετικά: Πτολεμαΐδα: Το κτίριο στο «Αγροκήπιο» επανέρχεται στην παλιά του αίγλη – Ξεκινά η αποκατάσταση
Πτολεμαΐδα: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση του κτιρίου στο «Αγροκήπιο»
Η ιστορία του κτιρίου
Το κτήριο κατασκευάστηκε πριν από 94 έτη και το 1986 με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, κρίθηκε διατηρητέο, χαρακτηριζόμενο ως «έργο τέχνης που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία», και αποτελεί δείγμα τοπικής αρχιτεκτονικής με μεγάλη απλότητα και συμμετρία, ενώ, το 2023 κάηκε από φωτιά.
Οι εργασίες θα αφορούν αντικατάσταση της στέγης, ανακατασκευή δαπέδου, αλλαγή των κουφωμάτων, πόρτες, παράθυρα, βαψίματα, ηλεκτρολογικές και αποχετευτικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και γενικά ό,τι απαιτείται ώστε να γίνει ουσιαστική αποκατάσταση.



































