Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Σχολικά κείμενα > 5ο Γυμνάσιο > #ptolemais – Aπό την εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου

#ptolemais – Aπό την εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email






Φυτικός λαβύρινθος στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας

Μια σημαντική παρέμβαση στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας έχει προγραμματίσει να κάνει ο Δήμος Εορδαίας, φιλοξενώντας στο πάρκο έναν χώρο ψυχαγωγίας και διασκέδασης για τα παιδιά, που ακόμα μπορεί να προσελκύσει μαθητές από όλη την χώρα. Σε  αυτόν τον χώρο σχεδιάζεται να γίνει ένας τεράστιος  λαβύρινθος με φυτά, ένα  πάρκο προϊστορικών όντων (μαμούθ, δεινοσαύρων), καθώς επίσης και εκθέσεις (μόνιμες) παιδικών παιχνιδιών κ.α. Η κατασκευή του λαβύρινθου θα απαιτήσει και μεγαλύτερο χρόνο, γιατί τα φυτά που θα φυτευτούν θα χρειαστούν και χρόνο για να μεγαλώσουν.

O Δήμος Εορδαίας θα έχει σύντομα το σχετικό σχέδιο μελέτης για να μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία για την κατασκευή του έργου.

 

3ο Φεστιβάλ

Πτολεμαΐδας

«Η πόλη γιορτάΖΕΙ»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Υψικάμινος εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του 3ου Φεστιβάλ.

Στόχος είναι, οι πολίτες της περιοχής να μπορέσουν να παρακολουθήσουν αξιόλογες παραστάσεις  μουσικής και θεάτρου, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και με οικονομικό εισιτήριο. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ η πόλη θα γιορτάζει  μέσα από τις εκδηλώσεις που συμβαίνουν σε κάθε της γωνιά.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 21 Απριλίου 2019. Η μεγάλη γιορτή ετοιμάζεται!

 

Ο τρανός χορός της Βλάστης

στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

Κάθε χρόνο πραγματοποιείται ένα σπουδαίο  έθιμο στη Βλάστη. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στον τρανό χορό. όπου πλήθος ανθρώπων μαζεύονται και χορεύουν διάφορους παραδοσιακούς χορούς. Το έθιμο αυτό γίνεται κάθε δεκαπενταύγουστο στα λιβάδια που βρίσκονται απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Μάρκου. Τα τελευταία δύο χρόνια οι κάτοικοι του χωριού  προσπαθούσαν να εντάξουν το έθιμο αυτό στον κατάλογο άυλης παγκόσμιας κληρονομιάς. Τελικά στις 19 Οκτωβρίου 2018 εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού η εγγραφή του εθίμου στον παραπάνω κατάλογο.

Συναυλία με τον

Νίκο Πορτοκάλογλου και το

Μουσικό σχολείο Πτολεμαΐδας

Η «σχολική εκδρομή» έφτασε και στην πόλη μας και συγκεκριμένα στην Συμμετρία. Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 8:30 πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου, που σε συνεργασία με τους «Ευγενείς Αλήτες» και την Ευρωπαϊκή χορωδία του Μουσικού σχολείου της πόλης, μας πήρε μαζί του σε ένα μαγικό ταξίδι «πάνω απ’ τα σύννεφα». Ο γνωστός και αγαπημένος καλλιτέχνης διάλεξε να γιορτάσει τα γενέθλια των 60 χρόνων του κάνοντας μια σχολική εκδρομή για να συναντήσει τους μουσικούς της νέας γενιάς που φοιτούν στα μουσικά σχολεία όλης της χώρας. Ο δημοφιλής τραγουδοποιός και η παρέα του καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό της Πτολεμαΐδας και ετοίμασαν τις βαλίτσες τους για το επόμενο μουσικό τους ταξίδι…

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την εφημερίδα εδώ…

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team