Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Στο εκπτωτικό 10ήμερο του Νοεμβρίου οι ελπίδες των εμπόρων – Η έλλειψη ρευστότητας στέγνωσε την αγορά, έρχονται νέα λουκέτα καταστημάτων

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Στο εκπτωτικό 10ήμερο του Νοεμβρίου οι ελπίδες των εμπόρων – Η έλλειψη ρευστότητας στέγνωσε την αγορά, έρχονται νέα λουκέτα καταστημάτων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Μια μικρή “ανάσα” αισιοδοξεί να πάρει ο εμπορικός κόσμος της Πτολεμαΐδας κατά τη διάρκεια του ενδιάμεσου φθινοπωρινού εκπτωτικού δεκαημέρου που ξεκίνησε από σήμερα Τρίτη 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μια κινητικότητα στην αγορά, διότι και οι επαγγελματίες θα κάνουν το καλύτερο δυνατόν. Θα κάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες προσφορές γιατί θέλουν να ρευστοποιήσουν τα εμπορεύματά τους, μια και λόγω των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα προσδοκούν να αυξήσουν το τζίρο τους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

hlipoulos-giorg_new

Τα παραπάνω δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας Γιώργος Ηλιόπουλος, ο οποίος για μια ακόμα φορά κάλεσε το καταναλωτικό κοινό «να στηρίξει την τοπική αγορά, διότι το να μείνει το ευρώ στον τόπο είναι πολύ σημαντικό, γιατί στηρίζοντας την τοπική οικονομία κρατάμε και την πόλη μας ζωντανή και δυνατή».

Επισήμανε μάλιστα ότι «την περίοδο αυτή, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να στηρίξει ο κόσμος τις τοπικές επιχειρήσεις που κλυδωνίζονται και απειλούνται με λουκέτα.» Διότι, όπως είπε, «με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας και με αυτά που βλέπουμε και ακούμε καθημερινά από τους τοπικούς επιχειρηματίες, αλλά και με στοιχεία αντίστοιχης έρευνας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), λόγω των πολύ μεγάλων οικονομικών δυσκολιών πάνω από το 50% των τοπικών επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν μεγάλο ή πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και το υπόλοιπο 40% -30% των επιχειρήσεων απλά επιβιώνουν, οπότε θα είναι αναπόφευκτα κάποια λουκέτα το επόμενο διάστημα». Σημείωσε μάλιστα ότι «ακόμα και μεγάλα και κεντρικά μαγαζιά, αν και έχουν κάνει στο παρελθόν μεγάλες προσφορές δεν μπορούν να κρατηθούν, γιατί τα έξοδα τρέχουν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Δεν υπάρχει κινητικότητα και ρευστότητα στην αγορά για να μπορέσει να κρατηθεί μια επιχείρηση. Ας ελπίσουμε να αλλάξει κάτι για να μην κλείσουν μια σειρά επιχειρήσεις και ερημώσει η περιοχή μας, αν και με τα νέα μέτρα που προβλέπονται από την 1η του 2017 μάλλον το ενδεχόμενο νέων λουκέτων έρχεται πιο κοντά αντί να απομακρύνεται και οι νέες επιχειρήσεις που ανοίγουν είναι ελάχιστες σε σχέση με τις περισσότερες που κλείνουν».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας έκανε ειδική μνεία στον κίνδυνο νέων λουκέτων, εκτός των 200 σχεδόν που έχουν μπει ήδη τα προηγούμενα χρόνια στην αγορά της Πτολεμαΐδας- αν και στο μεταξύ άνοιξαν και κάποιες νέες επιχειρήσεις: «Το ενδεχόμενο νέων λουκέτων είναι προ των πυλών. Αυτός είναι και ο λόγος που ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος της περιοχής ζητά τη στήριξη των καταναλωτών. Διότι, στηρίζοντας τα μεγάλα πολυκαταστήματα φεύγουν τα χρήματα από την εκάστοτε μικρή περιοχή ακόμα και εκτός Ελλάδας, στο εξωτερικό, και έτσι καταστρέφονται οι τοπικές επιχειρήσεις, οπότε είναι πολύ σημαντικό να παραμείνει το ευρώ στον τόπο μας. Πρέπει με κάθε τρόπο να καταλάβει ο κόσμος ότι παραμένοντας το ευρώ στην τοπική οικονομία κάνει κύκλο και ενισχύει όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής».

Στο μεταξύ ο κ. Ηλιόπουλος ενημέρωσε ότι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου τα καταστήματα στην Πτολεμαΐδα θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι ο νόμος 4177/2013 επιτρέπει στα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της συγκεκριμένης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου. «Θα είναι κλειστά τα καταστήματα στην Πτολεμαΐδα. Είναι δώρο άδωρο να κρατήσουμε τα καταστήματά μας ανοικτά την Κυριακή, ακόμα και στις μεγαλουπόλεις είναι μικρή η κίνηση, γιατί η ρευστότητα είναι αυτή που κινεί τα καταστήματα και δεν έχει μείνει ευρώ στον καταναλωτή».

ekptoseis

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη