Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Πρόσκληση στον αγώνα δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη 2019”

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Πρόσκληση στον αγώνα δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη 2019”

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ετοιμασίες της οργανωτικής επιτροπής για τη διοργάνωση του αγώνα δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη 2019”, που οργανώνουν για 11η συνεχή χρονιά η ΔΕΗ και το Σωματείο Ενέργειας/ΔΕΗ Σπάρτακος, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στην Πτολεμαΐδα, στη μνήμη των λιγνιτωρύχων που έχασαν τη ζωή τους για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.
Πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία έχει καταστεί θεσμός πλέον, η οποία συμβολίζει την διαδρομή των εργαζομένων της ΔΕΗ προς την εργασία τους (λιγνιτωρυχεία), από όμως δυστυχώς κάποιοι δεν επέστρεψαν και δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ. Αυτό τόνισε ο υπεύθυνος πολιτισμού και δημοσίων σχέσεων του σωματείου “Σπάρτακος”, Βασίλης Ντάμπης, σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, επισημαίνοντας πως δυστυχώς «ο κατάλογος των θυμάτων είναι μακρύς».
Ο κ. Ντάμπης εξέφρασε την ευαρέσκεια της οργανωτικής επιτροπής για τη στήριξη του αγώνα από τους αθλητές και την μεγάλη συμμετοχή, καθώς μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα πάνω από 720 άτομα, επισημαίνοντας πως η στήριξη αυτή αποτελεί ταυτόχρονα την αναγνώριση του αγώνα.
Τονίστηκε επίσης ότι το πρωί της Κυριακής και ώρα 10πμ. θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη θα αδικοχαμένων λιγνιτωρύχων στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στα ορυχεία, όπου βρίσκεται και το Διοικητήριο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.
Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται μέχρι και αύριο Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του Σωματείου (Β. Κων/νου 4, 1Ος όροφος, Πτολεμαΐδα), στα κατά τόπους σωματειακά παραρτήματα, αλλά και στην ηλεκτρονική σελίδα www.spartakos-dei.gr, ενώ μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση συμμετοχής αποστέλλοντάς την και με φαξ στο νούμερο 2463021213 αλλά και μέσω email στο [email protected] έως 04-09-2019.
Η έναρξη του αγώνα θα γίνει στις 10.30πμ.μ., ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο πάρκο των λιγνιτωρύχων όπου θα γίνει και η βράβευση των αθλητών.
Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα 10 χιλιομέτρων και 5 χλμ λαϊκό δρόμο, θα πρέπει να βρίσκονται στις 8 το πρωί της Κυριακής στο πάρκο των Λιγνιτωρύχων της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, στην έξοδο για Περδίκκα (απέναντι από την Πυροσβεστική Σχολή), από όπου και θα αναχωρήσουν στις 9.30π.μ. τα λεωφορεία για το σημεία αφετηρίας του αγώνα των 10 χλμ., ενώ τα λεωφορεία για την αφετηρία των 5 χλμ. (στροφή Προαστίου) θα αναχωρήσουν στις 10μ.μ. της Κυριακής.
Οι διοργανωτές εξέφρασαν τέλος τις ευχαριστίες τους προς όλους όσους συνδράμουν για την επιτυχή διοργάνωση του αγώνα, και ειδικότερα προς: το Δήμο Εορδαίας, την Τροχαία Πτολεμαΐδας, τη Σχολή Πυροσβεστικής για τη διάθεση χώρου, την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας (ΕΔΟΠ), τη Μοτοσικλετιστική Ομάδα Πτολεμαΐδας (ΜΟΠ), την Ποδηλατική Ομάδα Πτολεμαΐδας και τους Προσκόπους Πτολεμαΐδας.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κάθοδο στην Αθήνα ετοιμάζουν οι Βοϊώτες για τα διόδια – Συμμετοχή στη συνάντηση στο Υπ. Μεταφορών – Ζευκλής: Να κλείσουν συμβολικά τα δημοτικά καταστήματα– Πρόταση για πανό και καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Πρόταση ώστε να κατέβουν μαζικά στην Αθήνα οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Βοϊου και να συμμετάσχουν με τους ...