Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στη νέα συμφωνία με τους δανειστές

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στη νέα συμφωνία με τους δανειστές

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα που φέρνει η νέα συμφωνία μετά το Eurogroup της Μάλτας, διαδήλωσαν εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) το απόγευμα της Παρασκευής 7 Απρίλη, στον πεζόδρομο μεταξύ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Παλιού Πάρκου Πτολεμαΐδας, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν συντεταγμένα στο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η νέα συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών θα φέρει νέα αντιλαϊκά, νέα βάρβαρα μέτρα, θα φέρει μειώσεις στο αφορολόγητο, στις συντάξεις και στους μισθούς, κατήγγειλε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια, Πέτρος Ταταρίδης. .

Κατήγγειλε ταυτόχρονα το  νέο έγκλημα που ετοιμάζουν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πώληση ορυχείων και μονάδων της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή θα έχει ως συνέπεια την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, να ακριβήνει το ηλεκτρικό ρεύμα, να μειωθούν οι μισθοί σε όλο το προσωπικό, ακόμα και στο μόνιμους, να περιοριστούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας αλλά και να καθυστερήσουν αν όχι να ματαιωθούν οι μετεγκαταστάσεις οικισμών που πλήττονται από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ.

«Το νέο βήμα στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα είναι το ίδιο τραγικό για το σύνολο του λαού, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας που εξαρτάται από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ», υπογράμμισε ο ομιλητής και κάλεσε τον ελληνικό λαό να αντιταχθεί στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και να διεκδικήσει:

– Καμία παράδοση λιγνιτωρυχείων, σταθμών και υδροηλεκτρικών σε ιδιωτικούς ομίλους. Ακύρωση όλων των νόμων για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Αποκλειστικά Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ενέργειας που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετεί τις εργατικές -λαϊκές ανάγκες.

– Μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τα εργατικά- λαϊκά νοικοκυριά και τους φτωχούς αγρότες.

– Άμεσα μαζικές προσλήψεις στη ΔΕΗ με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών. Δημιουργία 5ης φυλακής στα ορυχεία. Άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού 2007-2008.

– Ανάκτηση των απωλειών σε μισθούς για το σύνολο του προσωπικού. Κατώτατος μισθός 751ευρώ . Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλο το προσωπικό χωρίς εξαιρέσεις (οκταμηνιτες, εργολαβικοί). Να δοθεί τέρμα στην απλήρωτη εργασία στις εργολαβίες.

– Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας υψηλού επιπέδου για το σύνολο του προσωπικού. Να προσληφθεί το σύνολο του απαιτούμενου προσωπικού σε γιατρούς και νοσοκόμους. Μελέτη για συνέπειες στην υγεία των εργαζόμενων στη ΔΕΗ λόγω συνθηκών εργασίας. Δημιουργία Επιθεώρησης Μεταλλείων στην περιοχή.

– Να προχωρήσουν άμεσα οι μετεγκαταστάσεις σε Ποντοκώμη, Αγίους Αναργύρους και Ακρινή. Μελέτες βιωσιμότητας για οικισμούς που βρίσκονται δίπλα στη δραστηριότητα της ΔΕΗ Α.Ε..

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη