Στ’ άρματα για να μην κλείσει το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα καλούν οι φοιτητές –φοιτήτριες του Τμήματος τους φορείς της Εορδαίας και όχι μόνο, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο λουκέτου του Τμήματος κατά τη διαδικασία συγχώνευσης του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιος Γκανάτσιος, λέγοντας πως δέχεται επιθέσεις από ακαδημαϊκούς του νεοσυσταθέντος Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, επειδή το εν λόγω τμήμα του ΤΕΙ λειτουργεί σε μια περιοχή που δεν διαθέτει Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, αλλά και διότι αν και λειτουργεί από το 2008 δεν διαθέτει μόνιμους καθηγητές.
Καθολική ήταν η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του συλλόγου των φοιτητών του Τμήματος Μαιευτικής το απόγευμα της Τετάρτης, για έναρξη κινητοποιήσεων μαζί με όλους τους φορείς της Εορδαίας, αλλά και με τους φοιτητές των άλλων Τμημάτων του ΤΕΙ που απειλούνται με κλείσιμο. Μάλιστα ήδη ξεκίνησαν οι επαφές με τους φορείς, με τον δήμαρχο Εορδαίας και τους βουλευτές του Νομού Κοζάνης, όπως δήλωσε στον «e-ptolemeos.gr» η πρόεδρος του συλλόγου των φοιτητών, Σταυρούλα Περπερίδου.
Η εκπρόσωπος των φοιτητών του Τμήματος κατήγγειλε ειδικότερα ότι «κάτι ύποπτο γίνεται, καθώς ο πρύτανης του ΤΕΙ από την αρχή που ανέλαβε τα καθήκοντά του “φωτογράφισε” το Τμήμα Μαιευτικής σαν ένα Τμήμα που κινδυνεύει να κλείσει, μέχρι και με την τελευταία δήλωσή του που είπε ότι τού ασκούνται πιέσεις από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για το Τμήμα Μαιευτικής. Δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχει να ασκεί πιέσεις σε έναν Πρύτανη ένα Πανεπιστήμιο, όταν υπάρχει το αυτοδιοίκητο του κάθε ακαδημαϊκού ιδρύματος. Αν μη τι άλλο είναι για εμάς μια ύποπτη κατάσταση που απαιτεί να αντιδράσουμε και αυτό θα κάνουμε.»
Η κ. Περπερίδου σημείωσε ότι «στη γενική συνέλευση τα 180 άτομα που πήραμε μέρος αποφασίσαμε ομόφωνα να απαιτήσουμε την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του Τμήματος Μαιευτικής και να ανοιχθούμε στους φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, γιατί χρειαζόμαστε τη συνεργασία και συμπόρευση όλων σ’ αυτό τον αγώνα.». Ήδη, πρόσθεσε, ξεκίνησαν οι επαφές και όχι μόνο με τους φορείς αλλά και με τους άλλους φοιτητικούς συλλόγους των Τμημάτων του ΤΕΙ που κινδυνεύουν να κλείσουν, για να γίνει μια πιο οργανωμένη κινηματική δράση και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας το συντονιστικό όργανο των φοιτητών θα αποφασίσει με ποιους συγκεκριμένους τρόπους θα δράσει. Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε, «εμείς είμαστε οργανωμένοι και ετοιμοπόλεμοι σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση παραμονής του Τμήματός μας στην πόλη της Πτολεμαΐδας.» Καθώς, όπως τόνισε, «πρόκειται για ένα Τμήμα με πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών και με πολύ καλά αποτελέσματα σε επαγγελματικό επίπεδο. Έχουμε ένα πολύ καλό μέσο όρο βαθμού πτυχίου και αυτό συνεπάγεται μεγάλη απορρόφηση των αποφοίτων, προτεραιότητα θέσης εργασίας στο δημόσιο, ενώ απόφοιτοι του Τμήματος που δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν εξέχουσα δράση και θέση στην επιστήμη μας. Το συγκεκριμένο ΤΕΙ είναι κολλεγιακού τύπου και αυτό φαίνεται από την απορρόφηση των αποφοίτων του.»
Η κ. Περπερίδου παραδέχθηκε τέλος ότι υπάρχει ζήτημα με την έλλειψη μονίμων καθηγητών, υπογράμμισε ωστόσο ότι «το θέμα αυτό θα έπρεπε να έχει λυθεί, είναι ύποπτο το ότι δεν έχει λυθεί ακόμα το θέμα στελέχωσης του Τμήματος. Βέβαια μάς πρόλαβε η κρίση, αλλά το θέμα αυτό θα έπρεπε να έχει λυθεί από πέρσι το καλοκαίρι.»