Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Κατάληψη στο 1ο και 2ο Γενικά Λύκεια

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Κατάληψη στο 1ο και 2ο Γενικά Λύκεια

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email 

Ξεκίνησαν οι μαθητικές καταλήψεις στα σχολεία, καθώς στην κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος στο οποίο στεγάζονται τα 1ο και 2ο Γενικά Λύκεια της Πτολεμαΐδας προχώρησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές των δύο σχολείων.

Οι λόγοι που οδήγησαν τους μαθητές των δύο σχολείων στην κατάληψη είναι τα πολυμελή τμήματα, η έλλειψη καθηγητών σε μαθήματα επιλογής, ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά και ζητήματα που αφορούν στο πρόγραμμα σπουδών, τη διδασκαλία δηλαδή μαθημάτων στον προσανατολισμό (επιλογής) τα οποία ενώ υποχρεώνονται να τα διδαχθούν δεν θα δώσουν σ’ αυτά πανελλαδικές εξετάσεις.

Μιλώντας στον «Π» ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ, Εμμανουήλ Κουρκούτης, παραδέχθηκε ότι λείπουν 6 ώρες σε μάθημα επιλογής (καλλιτεχνικών) στο σχολείο του, εξέφρασε ωστόσο τον προβληματισμό του για το ζήτημα υλικοτεχνικής υποδομής που έθεσαν οι μαθητές, λέγοντας πως το σχολείο δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υποδομής.

syl goneon

Στο μεταξύ, στο σχολείο έσπευσε το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ προκειμένου να ενημερωθεί από τους μαθητές και το περσινό δεκαπενταμελές για τα αιτήματα της κατάληψης, ενώ είχε συνάντηση και με τον διευθυντή του σχολείου.

Όπως δήλωσε μάλιστα στον «Π» ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ, Λάκης Καρακασίδης, η κατάληψη βαίνει ήδη προς εκτόνωση, καθώς οι μαθητές αφού έστειλαν το μήνυμα που ήθελαν, δήλωσαν πως τη Δευτέρα το πρωί θα επιστρέψουν στα θρανία τους.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τώρα: Μποδοσάκειο Νοσοκομείο στα λευκά

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Ραγδαίες εξελίξεις: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Κοζάνης για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα- Στην ...