Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Υποβάλλεται στο ΕΣΠΑ το έργο Κέντρο Διημέρευσης & Στέγη Διαβίωσης ΑμεΑ

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Υποβάλλεται στο ΕΣΠΑ το έργο Κέντρο Διημέρευσης & Στέγη Διαβίωσης ΑμεΑ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ολοκληρώθηκε και παραλαμβάνεται η μελέτη για το έργο κατασκευής του Κέντρου διημέρευσης και ημιαυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ (μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων με αναπηρία) στην Πτολεμαΐδα και υποβάλλεται στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση.

Την υποβολή της πρότασης του Δήμου Εορδαίας στην πρόσκληση 40 του ΕΣΠΑ,  με τίτλο “Δράσεις ανάπτυξης και αναβάθμισης κοινωνικών υποδομών” Τίτλος θέματος : “Κατασκευή Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση στο Δήμο Εορδαίας”, ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας στην τελευταία συνεδρίασή του.

Πρόκειται για μια σημαντική δομή για τα άτομα με αναπηρία στην Πτολεμαΐδα, προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ, η οποία θα διαθέτει 11-12 διαμερίσματα για μόνιμή διαμονή ΑμεΑ, ενώ θα φιλοξενεί σε ημερήσια βάση περίπου 50 άτομα. Για ένα έργο που αναμένει εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια το αναπηρικό κίνημα της περιοχής και το οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί στο γηροκομείο που είχε ανεγείρει προ ετών η μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, το οποίο  παραχωρήθηκε για να στεγάσει τη δομή αυτή για τα μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα με αναπηρία.

Μάλιστα το έργο αυτό δικαίως έχει χαρακτηριστεί «γεφύρι της Άρτας» από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας, Στέλιο Αντωναρίδη, καθώς ο σύλλογος παλεύει μια εικοσαετία σχεδόν, από το 1997, για την υλοποίησή του, αλλά η μη ένταξή του τόσα χρόνια χρηματοδοτικά προγράμματα και αλλαγές που έγινα στη μελέτη του έργου και πήγε πίσω χρόνια ολόκληρα την υλοποίησή του.

Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο του γηροκομείου της μητρόπολης στην Πτολεμαΐδα μένοντας κενό για πάνω από μια εικοσαετία έχει ρημάξει κυριολεκτικά, αφού κατά καιρούς έχει υποστεί βανδαλισμό και λεηλασίες από αγνώστους που έκλεψαν όλο τον εξοπλισμό που διέθετε.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Θετικός στον κορωνοϊό ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δ. Σαββόπουλος – Το μήνυμά του

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος. Ο ίδιος με μήνυμά του στα social media ...