Αρχική > Slider > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Έχασε τη μάχη ο μαθητής του 1ου Γυμνασίου που πάλευε με τη λευχαιμία

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Έχασε τη μάχη ο μαθητής του 1ου Γυμνασίου που πάλευε με τη λευχαιμία

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Τεράστια θλίψη σκόρπισε σήμερα στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή, η είδηση του θανάτου του Ανδρόνικου, του 14ρονου μαθητή της Γ΄ τάξης του σχολείου ο οποίος  νικήθηκε στη μάχη που έδινε εδώ και αρκετό καιρό με την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.

Η κηδεία του Ανδρόνικου ο οποίος έφυγε σήμερα στις 10 το πρωί, θα γίνει αύριο Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 το πρωί, στο Ροδώνα, Τοπική Κοινότητα του δήμου Αμυνταίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιπέτεια της υγείας του Ανδρόνικου ευαισθητοποίησε μαθητές, καθηγητές και γονείς των μαθητών του σχολείου, με πρωτοβουλία των οποίων ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου Μαΐου μια γιγάντια προσπάθεια για την αναζήτηση συμβατού δότη μυελού τον οστών για την θεραπεία του συμμαθητή τους. Και μπορεί ο Ανδρόνικος -του οποίου η υγεία χειροτέρευε συνεχώς-  να μην πρόλαβε να βρει κάποιον συμβατό δότη για να βρει γιατρειά, η προσπάθεια όμως που καταβλήθηκε δεν πήγε εντελώς χαμένη. Υπήρξε μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από τον κόσμο της περιοχής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στο μεταξύ στην περιοχή μια μεγάλη τράπεζα με δότες μυελού των οστών.

Με μια λιτή ανακοίνωση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποχαιρετούν τον Ανδρόνικο οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου, κάνοντας μάλιστα ειδική μνεία στη γενναιότητα που επέδειξε στην άνιση μάχη που έδινε με την αρρώστια του:

«Έφυγε σήμερα για πάντα από κοντά μας ο Άκης μας, ο μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου Ανδρόνικος Κυριακίδης. Γενναίο παιδί που πολέμησε με όλες του τις δυνάμεις την αρρώστια, μα ο αγώνας ήταν άνισος. Με συντριβή πληροφορηθήκαμε την είδηση της εκδημίας του. Τα δάκρυα μας, η προσευχή μας, το ταπεινό κεράκι μας και η ευχή για «καλόν Παράδεισο» ας τον συνοδεύουν στο μεγάλο ταξίδι. Συλλυπητήρια θερμά στην οικογένειά του. Ας είναι αιωνία του η μνήμη…»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη